Nőgyógyászat

Nőgyógyászat

Nőgyógyászati szakrendelésünkön kiemelkedő eredményességgel kezeljük az endometriosist

Endometriosis kezelése

Nőgyógyászat

Az endometriosis megbetegedés nem rosszindulatú megbetegedés, hanem egészséges szövetnek nem szokványos helyen való előfordulását jelenti.

Az endometriózis kezelése az évek hosszú során sokat változott, de a teljes és biztos gyógyítás módját a mai napig nem találták meg. A fájdalom csökkentésére általában fájdalomcsillapítókat alkalmaznak.

A hormonokkal történő kezelés célja a peteérés hosszabbtávú meggátlása, hogy ezáltal az endometriózis visszafejlődését idézzék elő a kezelés idejére, és az azt követő további néhány hónapra. Minekután ez a kezelés az alapbetegséget nem gyógyítja meg, és hamar visszatérnek a tünetek, ma már nem számít korszerűnek az operatív kezeléssel összehasonlítva.

Az endometriózis csomók műtét útján eltávolíthatók vagy megsemmisíthetők, ezáltal enyhülnek a tünetek, és meddőség fennállása esetén bekövetkezhet a spontán terhesség. A laparoszkóp útján végzett műtétek egyre gyakrabban helyettesítik a nyílt hasi műtéteket.

A Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján a Semmelweis Egészségügyi Kft közreműködésével magánellátás keretében is elérhető a laparoszkópos endometriózis műtét, még a Klinikai szempontból a betegség legsúlyosabb formájának tekinthető esetekben is.

Magyarországon először 2009. júliusábanvégezték itt az első beavatkozást, azóta csaknem 80 sikeresen elvégzett multidisciplináris műtétet végeztek.

Kapcsolódó orvosok

Dr. Bokor Attila Zoltán

1999-ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte diplomáját, majd 2005-ben... Részletek

Cím és térkép

Cím

Nőgyógyászat-Endometriózis: I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
1088 Budapest, Baross utca 27.

Online előjegyzés

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendszer automatikusan kalkulálja a kapcsolódó költségeket. A megrendelés folyamatáról bővebben itt olvashat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

Feliratkozás a hírlevélre Az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom