GYAKORI KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

A Semmelweis Egészségügyi Kft. honlapján tud tájékozódni: https://semmelweiskft.hu, vagy keressen minket az elojegyzes@semmelweiskft.hu email címen, illetve a +36-1-550-7007-es (Call Center) telefonszámon hétfőtől csütörtökig 08.00-18.00, pénteken: 08.00-16.00 között.
A Szolgáltató és az Ügyfél az egyedi Szolgáltatási Szerződést írásban köti meg a szolgáltatás igénybevétele előtt, az első személyes találkozón.
Az Ügyfél az ellátás helyszínén kapja meg a Szolgáltatási Szerződést. A Szolgáltatási Szerződés kitöltése, elfogadása és megkötése kötelező, ennek hiányában a szolgáltatás igénybevétele nem kezdhető meg.
Az előzetes vizsgálatok időpontját (ezekre többnyire a műtét előtt néhány nappal kerül sor) klinikai kollégáink személyesen pontosítják Önnel.
A fizetési határidőről a Szolgáltató Call Centeres kollégái, illetve műtétek esetén a klinikai kapcsolattartó ad tájékoztatást.
A Szolgáltató által preferált fizetési mód az átutalás. Bizonyos szolgáltatások esetében a honlapon keresztül történő bankkártyás vásárlás is biztosított. Egyes esetekben a helyszínen bankkártyával, végső esetben pedig készpénzzel tud az Ügyfél fizetni.
A számla megbontása nem lehetséges.
100.000Ft feletti díjú fekvőbeteg ellátás esetén lehet részletekben is fizetni, de a beavatkozás előtt 48 órával az egész összegnek meg kell érkeznie a Szolgáltató bankszámlájára.
Amennyiben a szolgáltatás számláját nem a saját nevére, hanem egészségpénztár, biztosító vagy más jogi személy nevére kéri, úgy emailben jelezze a penzugy@semmelweiskft.hu email címre az érintett harmadik fél céges adatait és a szükséges egyéb azonosítókat.
Amikor a Szolgáltató az árajánlatot kiküldi az Ügyfélnek, egyúttal az adott Klinikán dolgozó kapcsolattartónk (aki a beavatkozást, vizsgálatokat szervezi) is megkapja azt. Ő veszi fel az Ügyféllel a kapcsolatot emailben, ezt követően hozzá fordulhat kérdéseivel.
A kiküldött árajánlat konkrétan tartalmazza, hogy a befizetett összeg milyen szolgáltatások ellentételezését foglalja magában, s esetleg melyeket nem.
Ha a beavatkozás valamilyen ok miatt szakmailag nem vállalható, úgy a ténylegesen elvégzett vizsgálatok díjának levonása után a maradék összeget a Szolgáltató visszautalja, amennyiben ezt az ügyfél a műtét előtt legalább 96 órával jelzi.
Amennyiben a beavatkozás során olyan előre nem látható elváltozást észlel a műtétet végző team, mely a szakmai protokollok miatt a beavatkozás előre tervezett módon történő befejezését egyáltalán nem teszi lehetővé, úgy a felhasznált anyagokról, eszközökről, részben vagy egészben elvégzett személyes közreműködéssel összefüggő költségekről utólag történik az elszámolás; a fel nem használt anyagok, eszközök, munkafolyamatok költségét visszafizetjük a betegnek.
Az Ügyfél a beavatkozást bármely okból lemondhatja az árajánlatban feltüntetett különböző lemondási feltételekkel az alábbi email címen: elojegyzes@semmelweiskft.hu.
Amennyiben az Ügyfél a beavatkozást bármely okból nem veszi igénybe, és a műtét jelzett időpontjához képest legalább 48 órával előre írásban nem mondja le, úgy a Szolgáltató a beavatkozás korábban befizetett díjának 30%-át, de legalább 100.000 Ft-ot elállási díjként felszámol az Ügyfélnek.
Amennyiben az Ügyfél a beavatkozástól véglegesen eláll, úgy az elállási díj levonása után a díjkülönbözetet a Szolgáltató visszautalja.
A beavatkozás során és/vagy azt követően előre nem látható, előzetes vizsgálattal nem kiszűrhető események miatt, közvetlen életmentést szolgáló vagy súlyos egészségkárosodást megelőző gyógyszerkészítmények költségét az árajánlat nem tartalmazza. Ezen extra gyógyszerkészítmények költségét - esetleges felhasználás esetén - a zárójelentés átvételéig kell megtéríteni a Szolgáltató részére.
Ha előreláthatóan intenzív terápiás ápolásra is szükség lesz, úgy annak költségeit az árajánlat tartalmazza.
Az aktuális törvényi szabályozásnak és a Semmelweis Egyetem Klinikai Központja mindenkor hatályos járványügyi szabályainak megfelelően kell a Covid19 PCR-tesztet elvégezni. Ügyfelünk erről tájékoztatást klinikai kapcsolattartójától kap.
A műtéthez kapcsolódó Covid19 PCR-tesztet saját szervezésben bárhol elvégeztetheti, de a tesztet igény esetén a Szolgáltató is megszervezi.
Árajánlatunk 15 napig érvényes, ezen határidőn túl az ár változtatás jogát korlátlanul fenntartjuk.

BARIÁTRIA

BARIÁTRIA

A műtét napján reggel 10.00 és 10.30 között várjuk Ügyfeleinket.
A távozás napján – mely általában a műtétet követő 2. nap – reggel 9.00 órakor kell az Ügyfélnek elhagynia a Klinikát.
Legkésőbb 2 munkanappal a beavatkozással összefüggésben történő, a klinikán elvégzett első vizsgálat előtt várjuk a műtét teljes díját.
A műtét díját fizetheti részletekben is, de a műtét előtt 2 nappal a teljes összegnek meg kell érkeznie a Szolgáltató bankszámlájára.
A beavatkozás előtti aneszteziológiai konzultáción Ügyfelünk erről részletes tájékoztatást kap.
A beavatkozás előtti aneszteziológiai konzultáción Ügyfelünk erről részletes tájékoztatást kap.
A Szolgáltató klinikai kapcsolattartója erről részletes információt fog adni.
Az első kontroll időpontját az Ügyféllel az orvosa fogja egyeztetni, ez műtét típusától függően változhat.
Amennyiben a beavatkozás során olyan előre nem látható, elváltozást észlel a műtétet végző team, mely a szakmai protokollok miatt a beavatkozás előre tervezett módon történő befejezését egyáltalán nem teszi lehetővé, úgy a felhasználtanyagokról eszközökről, részben vagy egészben elvégzett személyes közreműködéssel összefüggő költségekről utólag történik az elszámolás, a fel nem használt anyagok, eszközök, munkafolyamatok költségét visszafizetjük a betegnek.
Amennyiben a beavatkozás a vizsgálatok eredménye vagy a szakorvos döntése következtében szakmailag nem vállalható, úgy a ténylegesen elvégzett vizsgálatok díjának, és az adminisztrációs díj levonása után a maradék összeget a Szolgáltató visszautalja.
A beavatkozáshoz kapcsolódó kötelező előzetes vizsgálatok a következők:
 • Laborvizsgálat
 • Mellkas-röntgen
 • EKG
 • Hasi-UH
 • Gastroscopia altatásban
 • Helicobacter-szűrés
 • Sebészeti konzultáció (Csak a műtétet végző orvossal végeztethető el)
 • Aneszteziológus konzultáció (Csak az altatást végző orvossal végeztethető el)
A vizsgálatok díját az aneszteziológiai konzultáció kivételével a Szolgáltató által kiküldött árajánlat nem tartalmazza.
Ha az aneszteziológus úgy ítéli meg, hogy további vizsgálatok szükségesek, ezen esetekben várhatóan az alábbi kiegészítő vizsgálatokat kell elvégezni, melyek díját ajánlatunk nem tartalmazza.
 • Szív-UH
 • Kardiológiai konzultáció
 • Légzésfunkciós vizsgálat
 • Pulmonológiai konzultáció
 • Endokrinológiai konzultáció
 • Egyéb indokolt szakorvosi konzultáció
 • A műtéti protokollhoz tartozó szövettani vizsgálat díját a műtét ára tartalmazza.
  A Szolgáltató klinikai kapcsolattartójához fordulhat kérdéseivel, emailben és telefonon is állunk rendelkezésére.

  KÉPALKOTÓ DIAGNOSZTIKA

  RÖNTGEN

  Leggyakrabban a csontok, ízületek fájdalma, baleseti csontsérülés, törés gyanúja, bizonyos mellkasi és hasi panaszok esetén ajánlják a röntgenvizsgálatot. Ezen okokból főleg a mellkasról, a végtagi csontokról és a gerinc különböző szakaszairól készül röntgenfelvétel.
  A röntgensugaraknak magzatkárosító hatása lehet, így a hölgy páciensek mindenképpen tájékoztassák a vizsgálat végzőjét, ha tudnak terhességükről, vagy fennáll annak lehetősége. A magzatkárosodás veszélye miatt a röntgenvizsgálatok kerülendők.
  A modern röntgenkészülékek és a helyesen megválasztott vizsgálati forma mellett a szervezet elhanyagolható röntgensugárnak van kitéve. Gyermekvállalást tervező hölgyek, illetve fiatal nők és férfiak tekintetében a röntgenvizsgálatánál nagy körültekintésre van szükség. A vizsgálni nem kívánt testrészeket a sugárvédelem érdekében ólomköpennyel takarják le.
  A vizsgálat bárkinél elvégezhető, ám a terhesség és szoptatás időszakában röntgenfelvétel készítése nem ajánlott. A röntgenvizsgálat általában nem igényel speciális előkészületet, kivétel a nyelőcső röntgen és a bél-ürüléses röntgen vizsgálat. Mindkét esetben éhgyomrot kell tartani a vizsgálat napján, nyelőcső röntgen esetében ital fogyasztása sem szabad. A vizsgálathoz folyékony kontrasztanyagot kell fogyasszon a páciens. A bél-ürüléses röntgen vizsgálatra 1 órával korábban kell érkezni.
  A legtöbb röntgenfelvétel elkészítése pár percet vesz igénybe. Kivételt képez a nyelőcső röntgen, ami 30 perc, a bél-ürüléses röntgen pedig akár 120-150 percet is igénybe vehet.
  A lelet öt munkanapon belül készül el, utána kollégáink egy leletkiküldő rendszer segítségével küldik ki titkosítva, e-mailen.

  CT

  A CT-vizsgálat során a vizsgált testrészről röntgensugár segítségével készítenek képeket a test hossztengelyére merőlegesen, több szeletben.
  Natív, illetve kontrasztanyagos CT-vizsgálat létezik. A legtöbb vizsgálatot elegendő natívan végezni, hacsak a kezelőorvos vagy a radiológus másképp nem dönt, és a részletesebb képhez kontrasztanyag adását kéri. Ezen esetben a szakmai okok miatt kontrasztanyagos vizsgálatot végzünk, melynek költsége valamennyivel magasabb, mint a kontrasztanyag nélküli vizsgálaté.
  A páciens egy lassan mozgó asztalon fekszik a vizsgálat során, amely áthalad a CT-készülék közepén lévő kör alakú nyíláson. Az áthaladó testrészről készül a felvétel. A vizsgálathoz kapott kontrasztanyag legtöbb esetben intravénás, jód tartalmú. Kivételes esetben, a belek állapotának pontosabb megítélésére kért Enterográfiás CT esetében orális, folyékony a kontrasztanyag.
  A vizsgálat időtartama 20-25 perc a vizsgálandó testrész kiterjedésétől függően.
  A kontrasztanyag beadása utáni percekben hirtelen melegség öntheti el az egész testet, és gyakori az erős vizelési inger, és a nyelv hátuljában jelentkező fémes ízérzet is.
  Kontrasztanyagos CT-vizsgálatra csak megfelelő vesefunkciós laborértékek megléte esetén kerülhet sor. A vizsgálat előtt 6 órával már nem szabad enni, illetve hasi és kismedencei vizsgálatra minden esetben éhgyomorra kell menni. A metformin tartalmú cukorgyógyszert a vizsgálatot megelőző naptól a vizsgálat utáni napig el kell hagyni, inzulint be lehet a vizsgálat reggelén adni. Minden más gyógyszert be lehet venni, javallott a szénsavmentes víz fogyasztása a CT-t megelőzően.
  A kontrasztanyagos vizsgálatoknál előfordulhat, hogy jódérzékenység vagy a nem megfelelő vesefunkciós laborértékek esetén nem lehet a vizsgálatot elvégezni. Ellenjavallott várandósság és szoptatás ideje alatt is, a sugárterhelés miatt.

  MRI

  Az MRI (Magnetic Resonance Imaging) eljárás nem használ röntgensugarat, hanem mágneses térben rádióhullámok segítségével készít képeket. Az MRI-vel elsősorban a lágyrészek vizsgálhatók, kiváló mindenféle lágyrész-eltérés (ínszakadás, porckorongsérv, szöveti eltérések) valamint gyulladás, és daganatos elváltozás kimutatására.
  Natív, illetve kontrasztanyagos MRI-vizsgálat létezik – a legtöbb vizsgálatot elegendő natívan végezni, hacsak a kezelőorvos vagy a radiológus másképp dönt, és kontrasztanyag adását kéri. Vannak olyan vizsgálatok, melyeknél határozottan javasolt a kontrasztanyag használata (has, medence, nyaki lágyrész, emlő…).
  Az emlő MRI egy speciális vizsgálat, mely a páciens menstruációs ciklusához kell, hogy igazodjon a legjobb eredmény érdekében. A ciklus 5-13 napja közé kell, hogy essen. A kontrasztanyag adása intravénás és erősen javasolt. Ez alól kivételt képez, ha a vizsgálni kívánt objektum implantátum, ilyen esetben elég a natív vizsgálat elvégzése. Az emlő MRI vizsgálatra feltétlenül el kell hoznia minden korábban készült emlődiagnosztikai leletét és azok képanyagát a lehető legpontosabb megítélés céljából.
  A vizsgálat teljesen fájdalommentes és veszélytelen, mellékhatása nem ismert.
  A pacemakerrel rendelkező személyeknél és mágnesezhető idegen testet (pl. repeszdarabok) vagy fémimplantátumokat (pl. sebészeti protézisek, aneurizma klip) hordozó személyeknél a testben található idegen anyag lehetséges kockázati tényezőt jelent, ezért a biztonsági szempontok miatt személyre szabottan szükséges döntést hozni a vizsgálatról. Ellenjavallat lehet a fémallergia, mert a kontrasztanyag ritkaföldfém tartalmú a mágnesezhetőség érdekében.
  A terhesség első harmadában (trimeszterében) MRI-vizsgálat elvégzése nem javasolt. Legkorábban a negyedik hónap kezdetétől, a terhesség 13. hetét követően lehetséges MRI-vizsgálat elvégzése.
  A betegnek mozdulatlanul, egyenletesen lélegezve kell feküdnie a vizsgálat végéig. Eközben erős berregő, zúgó hang hallható, amelynek elviseléséhez a beteg fejhallgatót vagy füldugót kap. A vizsgálathoz intravénás kontrasztanyag adása válhat szükségessé, mely a felvételek kontrasztosságának fokozását segíti. Ez a kontrasztanyag nem tartalmaz jódot.
  A vizsgálat a testrésztől függően 20-30 percig tart.

  UH

  A készülék vizsgálófeje ultrahang hullámokat állít elő, és a különböző testrészekről különböző módon visszaverődő hullámok segítségével felvételt készít a vizsgált testrészről.
  Az ultrahang a legkíméletesebb, fájdalmatlan, káros hatással nem járó, emiatt korlátlanul ismételhető a vizsgálat.
  A legtöbb ultrahang vizsgálat nem igényel felkészülést. Hasi és kismedencei UH esetén javasolt az éhgyomorra történő megjelenés és a telt húgyhólyag. Ezért a vizsgálat előtt 6 órával nem szabad enni, de a telt hólyag miatt bőséges mentesvíz fogyasztása javasolt.
  A vizsgálófej számítógéppel van összekötve, így a vizsgálatot végző orvos rögtön látja a képet, így a vizsgálat után azonnal kézhez kapja a leletet.
  Egy régió vizsgálata kb. 15-20 percet vesz igénybe.

  PET/CT

  A PET/CT vizsgálatban két módszert egyesítenek: a PET és a CT technikát. Ezeket egy időben, egymás mellett alkalmazva lehetővé válik a normális és a kóros működési állapotok megjelenítése és a CT segítségével a testről készített merőleges metszetekkel azok pontos térbeli ábrázolása is.
  PET/CT berendezés legfőképp a daganatos betegségek diagnosztikájában fontos: már akkor is kimutathat kóros elváltozást, amikor a daganatot a hagyományos módszerekkel még nem lehet diagnosztizálni.
  Eredményesen, pontosan és biztonságosan mutatja a leggyakoribb rákos elváltozásokat, így feleslegessé tehet számos egyéb diagnosztikai vizsgálatot és beavatkozást. A vizsgálat lehetővé teszi, hogy "vértelen" módszerrel el lehessen különíteni a szervezetben a jó- és rosszindulatú folyamatokat. Egyetlen PET/CT vizsgálat során felvilágosítást képes adni arról, hogy a daganat csak egy szervben található, vagy már áttéteket képzett távoli szervekben is. A tomográf korán képes felismerni a rákos szöveteket, így lehetőség nyílik a betegség legkorábbi szakában a hatékony kezelés megindítására.
  A vizsgálat előtt már nem szabad enni, de cukor- és szénsavmentes folyadékot bőven kell fogyasztani. Minden rendszeresen szedett gyógyszert be lehet venni a vizsgálatot megelőzően. Minden korábbi vizsgálati eredményt, előzményt és azoknak képanyagát amennyiben rendelkezik vele. A felvételek készítése 60-120 perccel a vizsgálati anyag beadása után kezdődik.
  A vizsgálat 15-30 percig tart. A vizsgálat befejezése után a betegnek 24 órában érintkezésmentesnek kell maradnia. 3-4 méteres távolságot kell tartania csecsemőktől, 20 év alatti személyektől és várandós hölgyektől.
  Terhesség és szoptatás esetén nem végezhető el a PET-CT vizsgálat. Cukorbetegeknél a vizsgálat előtt közel normális szintre kell csökkenteni a vércukrot. A beadott anyagnak a szervezetre gyakorolt kémiai hatása nincsen, az eljárás allergiás reakció szempontjából veszélytelen.

  MAMMOGRÁFIA - TOMOSZINTÉZIS

  A kétdimenziós, klasszikus mammográfiás vizsgálattal szemben, a legjobb minőségű és legrészletesebb képet az emlő tomoszintézis biztosítja. Ez egy háromdimenziós mammográfiás röntgen diagnosztikus vizsgálat. 30 fokos szögtartományban gyűjt adatokat, melyből a számítógép szoftver segítségével 1mm-es szeletvastagsággal emlőkként 15 kép készíthető. Az emlők vonalához jobban igazodó kompressziós tálcának köszönhetően a vizsgálat kevésbé kellemetlen, mint mammográfia.
  Intézményünkben kizárólag emlő tomoszintézis vizsgálatot végzünk, hagyományos mammográfiát már nem.
  Tomoszintézis elkészítése után, az orvos fizikálisan megvizsgálja a pácienst, majd azt követi az ultrahang vizsgálat.
  A felsőtestet szabaddá kell tenni, nyakláncot célszerű levenni. A vizsgálat álló pozícióban történik, a mellekről külön-külön készülnek felvételek, az összenyomás járhat némi kellemetlenséggel, de a vizsgálat nem fájdalmas és mindössze pár percig tart.
  Panaszmentes nőknél 40 év felett évente, szűrő jelleggel javasolt a vizsgálatot elvégezni. Panaszmentesség esetén, szakmai protokoll betartásával, két tomoszintézis vizsgálatot egy éven belül nem készítünk el.
  30 év felett tomoszintézis vizsgálat korábbi emlődaganat, tapintott csomó/elváltozás, mellbimbó vagy bőr elváltozás, váladékozás / vérzés és lombikprogramban való részvétel esetén javasolt. Érzékeny emlők esetén a vizsgálatot ciklus első felében, csupán kényelmi szempontok alapján érdemes mérlegelni.
  Terhesség esetén csak emlő ultrahangot lehet végezni, tomoszintézist nem.
  Szoptatós kismamáknak és 30 év alatti pácienseknek csak rendkívüli esetben készül tomoszintézis vizsgálat.
  Az implantátumos emlőről speciális, Eklund-felvételeket készítenek röntgenasszisztenseink. Ezzel a technikával az implantátumok nem kerülnek nyomás alá, csak az emlőállomány, illetve hónalji régió vizsgálata történik meg. A vizsgálat nem okoz nagyobb kellemetlenséget, mint a hagyományos tomoszintézis.
  A vizsgálat előtt szükséges a bőrön lévő krémeket, izzadásgátlókat, kozmetikumokat eltávolítani, ugyanis néhány kozmetikum kóros eltérést utánozhat a felvételeken.
  A vizsgálat elvégezhető szoptatós kismamák esetében is, azonban a szoptatás csak a vizsgálatot követő 24 óra eltelte után folytatható.
  A vizsgálat után az orvos azonnal megírja a leletet, ami automatikusan felkerül az EESZT rendszerbe is.

  PCCT

  A fotonszámláló számítógépes tomográfia (PCCT) a röntgen-számítógépes tomográfia (CT) legmodernebb formája. A röntgensugarakat fotonszámláló detektor segítségével számlálják.
  Jobb a jel és zaj arány a jelenlegi CT-detektorokhoz képest, csökkentett röntgendózis, jobb a térbeli felbontás, több kontrasztanyag megkülönböztetésének a lehetősége. Az orvosok olyan képekkel dolgozhatnak, amelyek még nagyon finom szöveti struktúrákat is megjelenítenek.

  ORTOPÉDIA

  ORTOPÉDIA

  Amikor a Szolgáltató az árajánlatot kiküldi az Ügyfélnek, egyúttal az adott Klinikán dolgozó kapcsolattartónk (aki a beavatkozást, vizsgálatokat szervezi) is megkapja azt. Ő veszi fel az Ügyféllel a kapcsolatot emailben, ezt követően hozzá fordulhat kérdéseivel
  Az Ortopédiai Klinikán kétágyas szobában történik az elhelyezés.
  Külön kolléga gondoskodik a betegek műtét utáni rehabilitációs elhelyezéséről (ha ezt a beteg állami rehabilitációs intézetben szeretné, akkor a műtét után mindenképpen haza kell menni).
  Ha a páciens igényli, van lehetőség magán mentővel térítés ellenében a hazaszállításra.
  A páciensek klinikáról történő elbocsájtása a délelőtti órákban történik, de ez mindig függ a kezelőorvostól.
  Minden nap délután 3-5 óra között van látogatásra lehetőség, de ez változhat az érvényes törvényeknek megfelelően.
  Ha a páciens gyermek, akkor lehetőség van a szülőnek/hozzátartozónak bent maradnia a gyermekkel, és ebben az esetben ezt a szolgáltatást nem kell külön téríteni.
  Hűtő, TV, WIFI, légkondicionáló és külön fürdőszoba tartozik a Semmelweis Kft. kórtermeihez.
  A Szolgáltató a szerződött páciens étkezését – az esetleges speciális étkezést is beleértve, személyre szabott megrendelés formájában – biztosítja.
  A beavatkozáshoz tartozó első vizsgálat előtt 2 nappal az árajánlatban feltüntetett módon kell utalni.
  Amennyiben elfogadta az árajánlatot, klinikai kapcsolattartónk fogja Önt keresni, hogy egyeztessenek a további teendőkről. A műtét előtti kivizsgálás része a mellkasröntgen, vérvétel, vércsoport-meghatározás és az EKG. Azonban ebben műtétenként és betegenként történhet változás.
  A műtét előtti vizsgálatok helyszíne a Központi Betegellátó Épület (Üllői út 78/B). A bejelentkezéshez szükség lesz személyi igazolványra, TAJ kártyára és lakcímkártyára.
  Befekvéskor hozza magával a beavatkozáshoz kapcsolódó összes leletét, orvosi dokumentációját.
  Műtét után a varratszedést, illetve az első ambuláns vizsgálatot az operáló orvossal tudják majd egyeztetni.
  A műtét díja nem tartalmazza az implantátum árát, ezt az árajánlatban külön tüntetjük fel.

  SZEMÉSZET

  LENCSECSERE/SZÜRKEHÁLYOG-MŰTÉTEK

  A lágy kontaktlencse viselése a műtét előtt egy héttel, a kemény kontaktlencse viselése négy héttel a beavatkozás előtt kerülendő, ebben az időszakban szemüveg viselete javasolt.
  Ha a műtét nem altatásban történik, úgy természetesen étkezhet a műtét előtt és a szokásos gyógyszereit is beveheti (kivéve, ha vérhígító készítményt használ, azt kérjük, az orvossal egyeztesse az előzetes vizsgálat alkalmával a műtét előtt).
  Ennek egyeztetése az aneszteziológiai konzultáció alkalmával történik az aneszteziológussal.
  Műtét előtt ne viseljen sminket.
  • korábbi zárójelentéseit
  • rendszeresen szedett gyógyszereit
  • pizsamát, hálóinget, papucsot (steril műtőbe utcai ruhában nem mehet be)
  A beavatkozás végeztével egy-két óra megfigyelés után távozhat a klinikáról.
  Altatás esetén műtét után egy-két óra megfigyelés után távozhat a klinikáról.
  Minden ügyfelünknek azt ajánljuk, hogy kísérővel távozzanak a beavatkozás után.
  Az első kontroll időpontja műtét másnapján esedékes, majd a második kontroll egy héttel a műtét után.
  Nyugodtan folytathatja mindennapi életét, amennyiben az egyéb feltételek adottak, természetesen vezethet gépkocsit is.
  A műtét után 2 hétig ne kerüljön víz a szemébe (ha lehet, ne mosson hajat legalább egy hétig)
  Mindenképpen kerülje a nehéz tárgyak emelését, hajolgatást, ne menjen edzőterembe legalább két hétig, és uszodába sem 4 hétig.
  A teljes gyógyulás időtartama kb. 4-6 hét.
  A szem kímélete miatt javasolt az UV szűrős napszemüveg használata a műtétet követően.
  Amennyiben kényelmetlen érzés jelentkezik a műtött szemben, nyugodtan vegyen be fájdalomcsillapítót, és a másnapi kontroll alkalmával jelezze a fájdalmat orvosának.
  Jelentkezhet fényérzékenység, könnyezés, csípő érzés, melyek általában maguktól megszűnnek egy-két nap múlva.
  A felírt szemcseppet az előírásnak megfelelően és ideig alkalmazza.
  Amennyiben orvosával konzultálva mindkét szemen elvégzett műtét mellett döntöttek, a két műtét általában egy hét különbséggel kerül elvégzésre.

  SZÜLÉSZET

  SZÜLÉSZET

  Fizetési határidő: Legkésőbb 15 naptári nappal a szülés tervezett időpontja előtt.
  A teljes díj határidőben történő beérkezése a Szolgáltató bankszámlájára.
  Amennyiben a szülésre a tervezettnél hamarabb kerülne sor, a díj kiegyenlítésének határideje legkésőbb a klinikáról történő elbocsájtás napja.
  A Társaságunkkal szerződött kismama a Klinikára érkezést követően először a vizsgálóba kerül. Innen a szülés folyamatától függően a vajúdóba vagy rögtön a szülőszobára viszik. Szülést követően a gyermekágyas osztályon egy-, vagy kétágyas szobában helyezik el.
  A szülőszoba egyágyas. A felszereltsége: zuhanyzó, ágy, szekrény, a szülést segítő labda, bordásfal.
  A gyermekágyas szoba kétágyas lehet. Sajnos a szülések számának kiszámíthatatlansága miatt előfordulhat, hogy többágyas szobát tudunk biztosítani, de minden esetben megteszünk mindent, hogy az első napokat a lehető legnagyobb kényelemben tölthessék az új családtaggal.
  Előfordulhatnak olyan esetek, amikor az újszülött állapota miatt indokolttá válik az édesanya újszülött osztályhoz közeli elhelyezése, ilyenkor az édesanya háromágyas szobába kerül.
  Az érvényes törvényeknek megfelelően a látogatásra az alábbi szabályok vonatkoznak: A kismamához naponta legfeljebb két látogató mehet be (külön-külön), személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. Ez a szabályozás a mindenkori járványhelyzet függvényében módosulhat, kérjük, érdeklődjön az aktuális szabályokról klinikai kapcsolattartójánál.
  Igen, természetesen, de a szülésen egy időben mindig csak egy hozzátartozó lehet jelen.
  A Szolgáltató a szerződött kismama étkezését - az esetleges speciális étkezést is beleértve, személyre szabott megrendelés formájában - biztosítja.
  Amennyiben a természetes szülés helyett császármetszést kell végezni, a különbözetet utólag kell rendezni. A díj kiegyenlítésének határideje legkésőbb a klinikáról történő elbocsájtás napja.
  Sajnos a szülés kiszámíthatatlan időpontja miatt nincs garantált lehetőség arra, hogy választott szülésznő garantáltan jelen legyen a szülés során, ugyanakkor kizárólag felkészült és tapasztalt szülésznők állnak rendelkezésre minden további költség nélkül is.
  Ha a kért orvos bármi miatt akadályoztatva van, úgy Ön választhat egy rendelkezésre álló másik tapasztalt klinikai kollégát, vagy akár saját döntése alapján elállhat a fizetős szüléstől. Ebben az esetben Társaságunk a „Díjak, költségek – szülés” dokumentumban rögzítettek szerint jár el.
  Az ápolási díj tartalmazza a nővér, a csecsemős nővér, a szülésznő, a védőnő munkadíját, az elhelyezést és a személyre szabott étkezést is.
  A beavatkozás díjában a szülés, az azt közvetlenül megelőző laborvizsgálatok díja egyaránt benne található.
  Abban az esetben, ha a kismama elfogadta árajánlatunkat, a Szolgáltatási Szerződést és a Beleegyező Nyilatkozatot a klinikai kapcsolattartónk adja át a kismamának az első személyes találkozó alkalmával, illetve átveheti a kismama kapcsolattartónktól minden egyéb napon 7.00 és 13.00 között.
  A kórházi tartózkodásra és az újszülöttre vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban a kismamát szóban és írásos formában is részletesen tájékoztatják a klinikai kapcsolattartók.
  A szülészeti osztály megtekintését a védőnők szervezik. Ennek lehetősége a mindenkori járványhelyzet függvényében módosulhat, kérjük, érdeklődjön az aktuális szabályokról a kapcsolattartójától.
  A bentfekvés napidíját árajánlatunk tartalmazza. Ha saját kényelme miatt szeretne előbb befeküdni a klinikára, az csak a klinika szabad kapacitásainak a függvényében, plusz költség ellenében teljesíthető. Ennek a plusz költségnek a rendezéséről az árajánlatban tájékozódhat.
  Ezeket a laborvizsgálatot a 36-37. héten kell elvégezni: vérkép, vizelet, máj-vesefunkció, vércsoport és ellenanyag-vizsgálat.
  A Kismama a szerződést írásos formában mondhatja le az árajánlatban feltüntetett módon, feltételekkel és időkorlátok között.
  Császármetszés esetén is 48 óra a kötelező benttartózkodás a klinikán.
  Igen, az időpont miatt kérjük, egyeztessen klinikai kapcsolattartójával.

  UROLÓGIA

  UROLÓGIA

  Amikor a Szolgáltató az árajánlatot kiküldi az Ügyfélnek, egyúttal az adott Klinikán dolgozó kapcsolattartónk (aki a beavatkozást, vizsgálatokat szervezi) is megkapja azt. Ő veszi fel az Ügyféllel a kapcsolatot emailben, ezt követően hozzá fordulhat kérdéseivel.
  Az előzetes vizsgálatok időpontját (ezekre többnyire a műtét előtt néhány nappal kerül sor) klinikai kollégáink személyesen pontosítják Önnel.
  A műtéthez szükséges vizsgálatokat (vérvétel, ultrahang-vizsgálat stb.) klinikánkon tudja elvégeztetni. Ennek szervezésében kapcsolattartónk fog segíteni.
  Amennyiben árajánlatunkban az előzetes vizsgálat(-ok) díja nincs külön feltüntetve, úgy az a beavatkozás díjában már benne van.
  Igen, a más intézményben készült vizsgálatokat is elfogadja a Szolgáltató. Azonban azokban az esetekben, amikor a beavatkozás díja tartalmazza az előzetes vizsgálatok díját, nem áll módunkban szolgáltatásunk díját a máshol elvégzett, a műtét elvégzéséhez szükséges vizsgálatok díjával csökkenteni.
  Az elvégzett vizsgálatok egy hónapig érvényesek.
  A klinika szabad kapacitásainak a függvényében teljesíthető a kérés, annak mindenkori ápolási napidíját árajánlatunk tartalmazza.
  A páciensek elhelyezése egyágyas szobákban történik.
  A szobákban fürdőszoba, tévé, hűtőszekrény és wifi található.
  A Szolgáltató a szerződött páciens étkezését – az esetleges speciális étkezést is beleértve, személyre szabott megrendelés formájában – biztosítja.
  Minden nap délután 16.00-18.00 óra között van látogatásra lehetőség, de ez az érvényes szabályozásnak megfelelően változhat. Ezt, kérjük, egyeztesse kapcsolattartójával.
  A vizsgálat előkészületet nem igényel, nincs szükség arra sem, hogy éhgyomorral érkezzen. A vizsgálatra azonban ajánlatos, telt hólyaggal érkezni, és a vizsgálat előtti órákban legalább fél liter folyadékot elfogyasztani.
  A klinikán dolgozó kapcsolattartónk fogja önt tájékoztatni a pontos időpontról.
  A bennfekvéshez minden esetben hozzon magával papucsot, pizsamát, evőeszközt és poharat.
  Amennyiben a klinikai benntartózkodás az Ügyfél kérésére kerül hosszabbításra, és az a klinika szabad kapacitásainak a függvényében teljesíthető, annak mindenkori ápolási napidíját árajánlatunk tartalmazza.
  A Szolgáltató a kiküldött árajánlatban ezt feltünteti, de minden esetben plusz ápolási napnak számít.
  A ténylegesen elvégzett vizsgálatok díjának a levonása után a fennmaradó összeget a Szolgáltató visszautalja, amennyiben ezt az ügyfél a műtét előtt legalább 96 órával jelzi.
  A Szolgáltató nem finanszírozza a minta fagyasztását, valamint a minta szállításáról sem tud gondoskodni.

  VÁRANDÓS ÉS ÚJSZÜLÖTT ELLÁTÁS

  VÁRANDÓS ÉS ÚJSZÜLÖTT ELLÁTÁS

  az édesanya részéről:
  • érvényes személyi igazolvány/érvényes útlevél és annak másolata
  • lakcímkártya/lakcímigazolás és annak másolata
  • TAJ-kártya – amennyiben van
  • magyar nyelvű házassági anyakönyvi kivonat másolata, ha idegen nyelvű, akkor hiteles magyar fordítás és annak másolta, vagy apasági nyilatkozat és annak másolata
  az édesapa részéről:
  • érvényes személyi igazolvány/érvényes útlevél és lakcímkártya/lakcímigazolás (az újszülött anyakönyvezéséhez) és ezek másolata
  • a várandósgondozási könyvét
  • a várandósság alatt készült leleteit
  • tisztálkodási szerek, törölköző, WC papír, éjszakai betét vagy Tena Lady Slim fehérnemű
  • saját gyógyszerek
  • hálóing, vékony köntös, papucs, fehérnemű
  • citrom, szőlőcukor
  • evőeszközök, pohár
  • a járvány miatt maszk és kézfertőtlenítő javasolt
  • szükség esetére: sterilizáló zacskó
  • mellszívó készülék (Lansinoh, Medela, Avent javasolt), bimbóvédő javasolt (Ardo, Medela, Lansinoh)
  • pelenka
  • babaápolási termékek (popsikrém, popsitörlő)
  • pelenkázó alátét 3 db
  • body, rugdalózó /56-62/
  • időjárásnak megfelelően vastagabb kabát, pólya, pléd, bundazsák, nyáron egy vékony, hűvösebb, hideg időben egy vastagabb pamut, kötött sapka
  • babahordozó
  A Szolgáltató a szerződött kismama étkezését – az esetleges speciális étkezést is beleértve, személyre szabott megrendelés formájában – biztosítja.
  Szükség esetén orvosi utasításra fájdalomcsillapító adása lehetséges.
  Császármetszést követően 6 óra intenzív megfigyelés következik őrzős kórtermünkben.
  Az első óra elteltével folyadék fogyasztása már lehetséges. Öt óra elteltével pedig lehet sós/édes könnyű ételt (kekszet/ropit) fogyasztani. Felkelés után lehetőség van felügyelet mellett igény szerinti tisztálkodásra.
  A hat óra intenzív megfigyelés után kerül végleges elhelyezésre a kismama, ami minden kritérium teljesülése esetén (nem volt komplikáció, érett az újszülött) kétágyas kórtermi elhelyezést jelent.
  Miután Önök kiválasztották a megfelelő intézményt, ahol a köldökzsinór vér tárolásával foglalkoznak, és az általuk adott dobozt behozzák a szülésre, akkor igen, köldökzsinór vér levételére van lehetőség.
  Természetesen, ha nem volt komplikáció a szüléskor, és az újszülött is érett, az aranyóra biztosítására van lehetőség szülés vagy császármetszés után egyaránt.
  Szülést követően a szülőszobán vagy a császárműtőben neonatológus szakorvosi ellátás történik, majd betöltött 4 órás korban neonatológus gyermekorvos vizsgálja meg az újszülöttet.
  • Első fürdetés, öltöztetés bemutatása, tanítása
  • Újszülött fürdetésének bemutatása videóval
  • Szülőszoba bemutatása videóval
  • K-vitamin beadásának bemutatása
  • Szoptatási és táplálási tanácsadás csecsemős nővérrel (szoptatási testhelyzetek, mellre helyezés, kézi fejés, gépi fejés, szükség esetén pótlás adása)
  • Ápolási feladatok tanítása (pelenkázás, helyes tartások, köldökápolás)
  • Mindennapos csecsemőápolói és gyermekorvosi vizit
  Hazamenetel előtti napon:
  • BERA hallásszűrés

  A hazamenetel napján:
  • BCG védőoltás beadása
  • PKU vérvétel (kötelező anyagcsereszűrés)
  • Szemvizsgálat
  • Általános orvosi vizsgálat

  Első hazai bariátriai kongresszus

  Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

  A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

  Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

  Top
  Ez a weboldal sütiket használ.
  Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
  OKTovább olvasom