Hírek

Híreink, akcióink

Nem változik a határérték

Nem csökkentették Magyarországon a hipertónia határértékét, továbbra is 140/90 Hgmm feletti értéknél indul a magasvérnyomás-betegség.

A HIV szűrés jelentősége

HIV szűrésen nem csak azoknak ajánlatos rendszeresen részt venniük, akik vénás drogfogyasztók, vagy örömlányok. Ennek olyan alapvetőnek kellene lennie, mint annak, hogy 2x2 négy.

A szívátültetés évfordulója

Ötven éve, 1967. december 3-án hajtották végre az első emberből emberbe történő szívátültetést. Az orvostudomány történetében mérföldkövet jelentő műtét Christiaan Barnard dél-afrikai sebész nevéhez fűződik.

Ezek a rák legfőbb rizikófaktorai

A dohányzás, az alkoholfogyasztás és az elhízás a három legveszélyesebb kockázati tényező.

8 egészségtelennek hitt étel, ami egészséges

Számtalan helyen olvashattunk már arról, hogy a kávé, a tojás, a kókuszolaj vagy a mogyoróvaj káros az egészségünkre. Most tiszta vizet öntünk a pohárba! Az alábbi alapanyagok megfelelő mértékletesség mellett biztosan nem károsak.

A meddő nők közel fele endometriózisban szenved

Az endometriózis a fogamzóképes korú nők betegsége, amelynek kialakulásában kulcsszerepet játszanak a méhnyálkahártya sejtjei, amelyek nem a méhben, hanem valahol máshol, a méh üregén kívül jelennek meg. Ezek egyrészt gyulladást, másfelől letapadásokat, összenövéseket idézhetnek elő, és amennyiben a petevezeték is érintett, meddőség is kialakulhat. Csaknem minden második meddő nőt endometriózissal kezelnek – mondta Dr. Bokor Attila hozzátéve, hogy összességében 180-200 ezer nő lehet érintett Magyarországon.

Megújulunk!

Cégünk arculatváltozásának következő lépcsőfoka, magának a cégnévnek a megújítása, melyhez kérnénk valamennyi követőnk segítségét, a következőképpen:

Sikeres Gyermek- és ifjúságpszichiátriai kezelések a Semmelweis Egészségügyi Kft.-nél

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján a Kft. szervezésében vehetők igénybe a gyermek- és serdülőpszichiátriai tanácsadások különféle formái.

Gyors és kiemelkedő színvonalú képalkotó diagnosztikai szolgáltatások a Semmelweis Egészségügyi Kft-nél

A Kft. szervezésében a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikáján és MR Kutató Központjában igen rövid határidővel lehetőség nyílik a legmodernebb ultrahang, MR, CT, mammográfia vizsgálatok elvégzésére.

Az egészségügyi csapat is készen áll az Úszó VB-re

A Semmelweis Egyetemen a hétvégén tartották a FINA2017 Világbajnokság egészségügyi csapatának képzését.

Nem változik a határérték

Nem csökkentették Magyarországon a hipertónia határértékét, továbbra is 140/90 Hgmm feletti értéknél indul a magasvérnyomás-betegség.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom