Hírek

Híreink, akcióink

Mesterséges intelligenciával felszerelt MR készüléket adtak át

Csúcskategóriájú, mesterséges intelligenciával felszerelt MR készülékkel vizsgálják mostantól a betegeket a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán

A szervezet egészére kihat egy szájüregi gócfertőzés

A fogászati gócokból a baktériumok toxinjai szétszóródhatnak a szervezetben, növelve ezzel a műtétek utáni szövődmények, utólagos gyulladások előfordulási gyakoriságát.

Autoimmun is okozhatja a hajhullást

Minden száz emberből egy-kettőnél kialakul élete során autoimmun eredetű, úgynevezett foltos hajhullás, amit tovább ronthat a tartós stressz és gyakran más társbetegségekkel is együtt jár.

Áttörés a Parkinson-kóros betegek kezelésében

Már a szabadban is tudnak sétálni korábban otthonukhoz kötött Parkinson-kóros páciensek kanadai kutatók egy új kezelésének köszönhetően.

Tíz éven belül eltűnhetnek a kemoterápiás kezelések

Paradigmaváltás előtt áll az onkológia, tíz éven belül lassan eltűnnek a hagyományos kemoterápiás eljárások.

A horkolástól a komoly alvászavarokig

Ha valaki a kellő mennyiségű alvás ellenére is fáradtságot, fejfájást, ingerlékenységet, koncentrációs zavart, esetleg izzadást tapasztal, annak hátterében az éjszakai légzéskimaradás is állhat

A legmodernebb ultrahangkészülékkel bővült a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Minden eddiginél pontosabb diagnózis állítható fel azzal, a világszinten elérhető legmodernebb ultrahangkészülékkel, amelyet elsőként Magyarországon a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén adtak át

Technikával a szívproblémák ellen

 Öt különböző mobil EKG-eszközt hasonlítottak össze független klinikai teszteken. A vizsgálatok során több tucat pitvarfibrillációs, illetve normál szívritmusú alanyt mértek az eszközökkel.

Újabb világrangsorban végzett előkelő helyen a Semmelweis Egyetem

A 101-200. helyezést érte el a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education most először elkészített, az egyetemeket társadalmi és gazdasági hatásuk alapján összemérő listán.

Sok szembetegség hátterében az UV-sugárzás áll

Az UV-sugárzásnak nemcsak a bőrünkre, de szemünkre nézve is nagyon káros hatásai lehetnek.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom