A hatékony C-vitamin bevitel

A hatékony C-vitamin bevitel

A C-vitamin szerepe rendkívül fontos és sokrétű az emberi szervezetben. Elengedhetetlen a kötőszövetek, a fogak, az íny és a csontok felépítésében, és a stressz kivédésében, épp ezért van szükség a mindennapi pótlására - írja a divany.hu.


A C-vitamint először kémiai úton szintetizálták az 1930-as évek elején, és azóta a kutatók több összehasonlítást végeztek a szintetikus változatok és a természetes C-vitamin hatásai között. Noha a szintetikus és a természetes eredetű C-vitamin kémiailag azonos, a gyümölcsök és zöldségek gazdagok számos tápanyagban és fitokemikáliában, amelyek befolyásolhatják a hasznosulását.

De akkor melyik a jobb?

Az eredmények szerint az állatoknál van különbség a hasznosulás mértékében, ám az embereknél nem igazán.

Forrás: pexels.com

Az összehasonlító hasznosulási vizsgálat nem mutatott különbséget a szintetikus és a természetes C-vitamin között függetlenül a vizsgált populációtól, a vizsgálat felépítésétől vagy az alkalmazott intervenciótól” – írják az eredmények összegzésében, hozzátéve, hogy érdemes ennek ellenére a természetes forrásokat választanunk, mivel azok számos más makro- és mikrotápanyagot, valamint fitokemikáliát tartalmaznak, amelyek további egészségügyi előnyöket biztosítanak.

Számos járványtani tanulmány kimutatta, hogy a gyümölcs- és zöldségfélék magasabb bevitelével csökken a stroke, a szívkoszorúér-betegség és a különböző rákos megbetegedések kockázata – áll a kutatók összegzésében.



Forrás: divany.hu
Borítókép: pexels.com

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom