Átvette rektori megbízását Dr. Merkely Béla

Átvette rektori megbízását Dr. Merkely Béla

Átvette rektori megbízólevelét Dr. Merkely Béla a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnöktől. A Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettesét, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját 2017. december 14-én, jelentős többséggel választotta rektorjelöltjének a Semmelweis Egyetem szenátusa.


A Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) értelmében a rektorjelölt személyéről szóló javaslatot az egyetem elküldi a fenntartónak. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a szaktárca vezetője küldi meg a köztársasági elnöknek, aki 2018. július 1-jével 5 éves időtartamra bízza meg az új vezetőt. Dr. Merkely Béla ősszel mutatta be rektorjelölti programját a Semmelweis Egyetemen, akkor úgy fogalmazott:

hallgató-, beteg- és munkatársközpontú intézményt kíván formálni az egyetemből.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Dr. Szél Ágoston jelenlegi rektor megbízása 2018. június 30-án jár le, és – mivel az Nftv. szerint adott felsőoktatási intézményben ugyanazon személy összesen legfeljebb két alkalommal kaphat rektori, magasabb vezetői megbízást – tovább nem hosszabbítható meg.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis EgyetemA cikk folytatása: semmelweis.hu

Szerző: Kele Tímea - Semmelweis Egyetem

Egyedülálló beavatkozás az Ortopédiai Klinikán

Először végeztek csonton belüli eszközzel, a PRECICE mágneses végtaghosszabbító készülékkel műtétet a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom