Az egyetem 20 szervezeti egysége gyarapodott a FINA vizes vb során használt orvosi eszközökkel

Az egyetem 20 szervezeti egysége gyarapodott a FINA vizes vb során használt orvosi eszközökkel

Átadták a FINA 2017 vizes világbajnokság egészségügyi hátterének biztosítására a Semmelweis Kft. által vásárolt, nyílt eszközpályázat során meghirdetett orvosszakmai eszközöket a Semmelweis Szalonban. A több mint 50 millió forint értékű berendezést az egyetem 20 szervezeti egysége használhatja a jövőben.

A Klinikai Központ elnöke, Dr. Merkely Béla, a vizes világbajnokság orvos-egészségügyi stábjának vezetője a világbajnoksághoz kapcsolódó fontosabb számokat ismertetve elmondta, a 440 fős stáb összesen több mint 1700 esetet látott el a különböző versenyhelyszíneken. Mint mondta, az egyes helyszíneken a legkorszerűbb csúcstechnológiás felszerelést használták, például mobil ultrahang is rendelkezésre állt. Dr. Merkely Béla ismertette, hogy a nyílt eszközpályázat során meghirdetett csaknem 53 millió forint értékű eszközt az előzetesen meghatározott értékelési szempontokat figyelembe véve a Klinikai Központ 18 szervezeti egysége, a Pető András Kar Rehabilitációs és Egészségügyi Ellátási Osztálya, valamint a Testnevelési és Sportközpont, Sporttelep nyerte el további felhasználásra.

Dr. Merkely Béla

Dr. Szász Károly kancellár beszédében hangsúlyozta, a 2017-es versenysorozat sportszakmai és egészségügyi teljesítmény szempontjából is sikeres volt, a gördülékeny munka minden résztvevő közös sikere. A verseny egészségügyi hátterét az egyetem tulajdonában lévő Semmelweis Kft. biztosította, a mintegy 100 millió forint értékben megvásárolt eszközök egy része (kb. 40 millió forint) a kft. tulajdonában marad, amelyek rendelkezésre állnak a jövőben a hasonló rendezvények egészségügyi biztosítására, a többit pedig a Klinikai Központ által kiírt pályázat során nyerték el az egyetem szervezeti egységei, így minden ráfordított költség egyetemen belül hasznosul – foglalta össze a kancellár. 

Dr. Szász Károly

A vizes világbajnoksághoz kapcsolódó munkáról szólva Kovács Róbert, a Semmelweis Egészségügyi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója reményét fejezte ki, hogy a versenyek során megszerzett tapasztalatok, a kialakult „know how” a jövőben is hasznosítható lesz hasonló nagyszabású események során.

Kovács Róbert


Forrás: semmelweis.hu
Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Az európai transzplantációk terén is elsők között a Semmelweis Egyetem

Nőtt 2018-ban a szervátültetések száma Magyarországon, a tavalyi 505 transzplantációból 327-et a Semmelweis Egyetemen végeztek

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom