Fókuszban a gyermekkori prevenció

Fókuszban a gyermekkori prevenció

A Semmelweis Egészség Napok programsorozat márciusi rendezvénye az onkológiai betegségekkel, a leggyakoribb mozgásszervi elváltozásokkal, a cukorbetegséggel, valamint az egyre több gyermeket érintő elhízással kapcsolatban is készül interaktív bemutatókkal, állapotfelmérésekkel és előadásokkal - írja a semmelweis.hu.


A leggyakoribb mozgásszervi betegségek jelentős része gyermek-, illetve serdülőkorban alakul ki, és időben megkezdett kezelés nélkül igen komoly problémákhoz vezethetnek. Épp úgy, ahogy a súlyos szövődményekkel járó, a magyar lakosság több mint 30 százalékát érintő túlsúly, ami szintén visszavezethető a gyermekkori egészségtelen életmódra. A Semmelweis Egészség Nap következő állomásán az I-es és a II-es számú Gyermekgyógyászati Klinika arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a felnőttkori betegségek ellen a korai életévekben léphetünk fel a leghatékonyabban.

Az érdeklődők előadások keretében hallhatnak a gyermekkori onkológiai betegségek jellemző tüneteiről, megtudhatják, miért kell figyelemmel kísérni a nyirokcsomók változását, részletesen tárgyalják a génterápiákban rejlő lehetőségeket, a diabétesz problémáját, a tüneteket és a kezelési lehetőségeket pedig több aspektusból is megvizsgálják a nap során. A rendezvény vendégelőadójaként Dr. Zacher Gábor toxikológus a kábítószerhasználat veszélyeire hívja fel a gyermekek és a szülők figyelmét.

Kiscsoportos beszélgetés keretein belül segítséget nyújtanak a biztonságos otthon kialakításához, a gyermekbalesetek megelőzéséhez. A nap folyamán szakemberek adnak tanácsokat a vitaminszedésről, a helyes táplálkozásról, valamint gyógytornász vezetésével konzultációs lehetőséget biztosítanak a csecsemők helyes mozgásfejlődésével kapcsolatban.

Az egyetem két gyermekgyógyászati klinikája állapotfelmérésekkel és bemutatókkal is várja a felnőtteket és a gyermekeket. Önként jelentkezőkön mutatják be a II. számú Gyermekgyógyászati Klinika legmodernebb, 12 csatornás EKG készülékét, de testzsír- és vázizom-tömeg mérésre, alapanyagcsere meghatározásra is sor kerül.

A rendezvény március 7-én lesz, 10:00 és 14:00 óra között, a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. A programok ingyenesek, de a legtöbb regisztrációhoz kötött. A részletes programot és a jelentkezést megtalálja a semmelweis.hu/250 oldalon.


Forrás: semmelweis.hu
Szerző: Haszon-Nagy Zsófia - Semmelweis Egyetem

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom