Hatalmas ugrás a THE orvos-egészségtudományi világrangsorán

Hatalmas ugrás a THE orvos-egészségtudományi világrangsorán

Ismét a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést a hazai felsőoktatási intézmények közül a Times Higher Education frissen kiadott szakegyetemi rangsorának orvos- és egészségtudományi kategóriájában. Az egyetem 61 helyet lépett előre a rangsorban - számol be a semmelweis.hu.


A Semmelweis Egyetem a múlt évhez hasonlóan most is a 301-400. helyezés közötti intervallumban helyezkedik el, ám ezen belül 61 helyet sikerült előrébb lépnie. A THE szakterületi rangsorában 11 tudományterületen mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit. A Semmelweis Egyetem két tudományterületi listán szerepel, az orvos- és egészségtudományok, valamint az élettudományok kategóriájában is a 301-400. helyezés közötti pozícióban, megőrizve ezzel tavalyi helyét.

Bár a THE csak az intervallumot adja meg, a nyilvános indikátorértékek elemzése alapján megállapítható, hogy a világ 318. legjobb egyeteme a Semmelweis ezen a területen, míg tavaly a 379. volt. A Semmelweis Egyetem a „kutatás” indikátorban érte el a legnagyobb növekedést. A másik három orvos- és egészségtudományi képzéssel foglalkozó hazai egyetem a 401-500., illetve az 501-600. közötti intervallumba került.

Az élettudományok kategóriában az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést a hazai felsőoktatási intézmények közül, mindkét egyetem a 301-400. helyezés között szerepel. Az indikátor-elemzések alapján a hivatalosan megadott intervallumon belül az ELTE áll az élen hazai szinten. Erre a listára további négy magyar intézmény került fel, melyek az 501-600., valamint a 600+ intervallumban helyezkednek el.


Szerző: Dobozi Pálma - Semmelweis Egyetem
Borítókép: zoom.hu

A D-vitamin segítheti a vírusfertőzések elleni védelmet

A D-vitamin jótékony hatásai már régóta ismertek, ahogyan az is, hogy szervezetünk napfény hatására termeli azt. Az előttünk álló hónapokban az egészséges embereknek már tablettára sincs szükségük a megfelelő D-vitaminmennyiség fedezéséhez.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom