Kardiovaszkuláris területen a világ 112. legjobb egyeteme a Semmelweis

Kardiovaszkuláris területen a világ 112. legjobb egyeteme a Semmelweis

Kiemelkedő eredményt ért el a Semmelweis Egyetem az amerikai "US News Global Universities" világrangsorban. Összesen hat orvos- és egészségtudományi szakma tekintetében került fel a rangsorra az egyetem, minden területen hazai szinten a legjobb eredményt elérve - írja a semmelweis.hu.


Az amerikai világrangsor szakterületi listái közül a „Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer” kategóriában érte el a legjobb eredményt a Semmelweis Egyetem, amely ezen a területen a világ 112. legjobb intézménye lett. A további szakterületi listák közül a Klinikai orvostudományi rangsorban 222., az Onkológia listán a 229., az Ideg- és viselkedéstudományokban a 289., a Molekuláris biológia és a genetika területén a 319., míg a Biológia és biotechnológia listán a 334. lett a Semmelweis Egyetem – hazai szinten a legjobb eredményeket elérve.

Forrás: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

A közelmúltban publikált amerikai rangsorban az Egyesült Államok mellett nyolcvan ország összesen 1500 egyeteme szerepel. A rangsor készítői 13 indikátor alapján hasonlították össze az egyetemeket, ezek többsége az objektíven mérhető tudományos teljesítménnyel van összefüggésben (pl. publikációk száma és aránya, idézettség, nemzetközi együttműködések, stb.).

Mivel a rangsor sok méretfüggő indikátort tartalmaz, ezért a szakterületi listák mellett kiadott összesített globális rangsorban a szakegyetemként működő Semmelweis a 682. helyre került, a harmadik legjobb magyar egyetemként.


Forrás: semmelweis.hu
Szerző: Dobozi Pálma - Semmelweis Egyetem
Borítókép: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom