Mikulás ünnepség az egyetem klinikáin

Mikulás ünnepség az egyetem klinikáin

Mikulás alkalmából idén is meglepetésekkel, színes programokkal és ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek az egyetem több klinikáján. A hagyományokhoz híven ezúttal is motoron érkezett a Mikulás az egyetem gyermekklinikáira; az Ortopédiai Klinikán Mikulás-ruhába öltözött orvosok és nővérek tették vidámabbá a reggeli vizitet, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika jelmezes műsorral készült, de az egyetem óvodáiban is ajándékot osztott a Télapó.

Az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikát támogató alapítványok egész héten meglepetésekkel, kézzel varrott plüssállatokkal, játékokkal, mikuláscsomagokkal kedveskedtek a klinika betegeinek, a dolgozók gyerekeinek szervezett ünnepségen kézműves foglalkozásokkal, zenés programokkal várták a Télapót. December 6-án motoros Mikulások látogatták meg a klinika betegeit, és édességekkel teli csomagokkal jártak körbe az osztályokon.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán már hagyományossá vált, hogy a katasztrófavédelem munkatársai Télapónak öltözve ajándékozzák meg a kis betegeket, illetve különböző ápolási eszközöket adományoznak a klinikának. Idén kerekesszékeket, vérnyomásmérőt és ultrahangos magasságmérőket kaptak 600 ezer forint értékben – mondta Aranyosi Gáborné intézetvezető főnővér, aki hozzátette: a Télapó érkezése minden évben nagy izgalom a kicsiknek. A játékokkal és édességekkel teli mikuláscsomagok mellett lufihajtogatással, arcfestéssel és csillámtetoválással várták a kicsiket, a nagyobbak számára a szervezők a Delta Mentőszolgálat támogatásával zenés ünnepséggel készültek, amiben a Napvirág Zenekar is közreműködött. A korábbi évekhez hasonlóan idén is látogatást tettek a klinikán a motoros mikulások, akik szintén édességgel ajándékozták meg a gyermekeket.

Fotó: Kovács Attila- Semmelweis Egyetem

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tematikus jelmezes műsorában az osztályon kezelt gyerekek mellett a klinika dolgozóinak gyermekeit is megajándékozta a Télapó, az Ortopédiai Klinikán pedig Mikulás-ruhába öltözött orvosok és nővérek viziteltek.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

A teljes cikkért és a galériáért kattintson: semmelweis.hu


Szerző: Bódi Bernadett - Semmelweis Egyetem
Borítókép: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

A horkolástól a komoly alvászavarokig

Ha valaki a kellő mennyiségű alvás ellenére is fáradtságot, fejfájást, ingerlékenységet, koncentrációs zavart, esetleg izzadást tapasztal, annak hátterében az éjszakai légzéskimaradás is állhat

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom