Sikeresen lezajlott a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete

Sikeresen lezajlott a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete

A Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete megújult fekvőbeteg-osztálya a Balassa utcában, a Neruológiai Klinikával egy épületben kapott helyet, a járóbeteg-ellátás pedig a Központi Betegellátó Épületben található. Az osztályokat ünnepélyes keretek között adták át - tájékoztat a semmelweis.hu.

Az átadón Dr. Molnár Mária Judit igazgató köszönetet mondott az egyetem vezetésének és a költözésben közreműködő munkatársaknak, szervezeti egységeknek. A Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete kollégáinak munkáját külön kiemelte, amiért az előkészületek alatt végig a betegek érdekeit tartották szem előtt.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes, a Klinikai Központ elnöke elmondta, hogy az idén 250 éves Semmelweis Egyetem és magyar orvosképzés nem elképzelhető a klinikum nélkül, hiszen az oktatás, kutatás, gyógyítás hármas egysége csak együtt működik. A Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetében is szorosan együttműködik ez a három terület – tette hozzá. Úgy vélte, hogy a kialakított új helyszíneken a korábbinál jobb körülményeket lehet biztosítani a betegellátás és a diagnosztikai és kutató laboratóriumnak köszönhetően a kutatás területén is. 

A környező befogadó társszakmákkal – pl. neurológia – való együttműködés tovább növeli a betegbiztonságot az intézetben

- hangsúlyozta Dr. Szabó Attila.

Kitért rá, hogy manapság hétezer ritka betegséget ismerünk, amelyek önmagukban ritkák, de összességében nagy betegszámot jelentenek.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (RIROSZ) betegszervezet képviseletében Dr. Pogány Gábor elnök szólt, aki megemlítette, hogy sok ismert ember küzd valamilyen ritka betegséggel, akik mind felül tudtak ezen kerekedni és nagyot tudtak alkotni. A ritka betegséggel élők a hasonló intézményekben kaphatnak esélyt a teljes életre – tette hozzá.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Az osztályok elérhetőségéről az intézet honlapján tájékozódhatnak részletesebben.

A teljes cikkért és a képgalériáért látogasson el a semmelweis.hu oldalra.


Szerző: Keresztes Eszter - Semmelweis Egyetem
Borítókép: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom