Visszérbetegség tünetei és kezelése

Visszérbetegség tünetei és kezelése

A visszeresség ma már egyre több embert érint, ami főként az életmódnak, alkati tulajdonságnak és a genetikának tudható be. A visszér rontja az érintett végtag vérkeringését, súlyos esetekben szövődményeket is okozhat.


A visszerek az érrendszer részét képezik, tulajdonképpen ezek a vénák. Átmérőjük alapján több csoportba is sorolhatjuk őket: a hajszálerek, valamint a közepes- és a nagy visszerek közé is tartozhatnak. Ebből következik, hogy visszerei mindenkinek vannak, azonban nem mindenkinek betegednek meg a vénái. 

A vénák feladata a testből összegyűjtött, elhasznált vért a szívbe szállítsák, onnan pedig a tüdőbe, hogy újra friss vért kapjanak a sejtek. Ebben a munkában az elhasznált vér visszaáramlását gátló billentyűk és az ereket körülvevő izmok segítik. Amennyiben a billentyűk működése nem megfelelő, ami általában a kevés mozgás hozadéka, a vér egy része visszaáramlik, pangani kezd, így tágul a vénák fala. A mozgáshiány mellett egyes pozíciók is eredményezhetik ezt a pangást. 

A visszérbetegség kialakulása azzal kezdődik, hogy a boka kis mértékben bedagad, kissé fáj a láb és a bőr elkezd viszketni. Ezek a tünetek egyre erőteljesebben jelentkeznek, napról-napra erősödnek. Később az éjszaka folyamán izomgörcs, bőr hámlása és a bőr vöröses színe is megjelenik. Biztosak lehetünk benne, hogy visszeres a lábunk, amikor a vénák egyre jobban látszanak a bőrön át, ilyenkor lila kitüremkedések észlelhetők.

Az elhanyagolt visszérbetegség olyan súlyos következményekkel is járhat, mint a trombózis, vagy akár a bénulás.

forrás: hazipatika.com

Visszérbetegség kezelése

A visszér megjelenésének számos verziója jelentkezhet lábainkon. Sötét erek tűnhetnek fel, duzzanatok vagy akár ujjnyi vastag tágulatok is megjelenhetnek. A visszér probléma vonatkozhat a nagyobb erekre és a jelentéktelenebb hajszálerekre is! Bár a visszerek különféle kenőcsökkel és gyógyhatású készítményekkel jól kordában tarthatóak, azonban véglegesen sosem szüntethetőek meg ezek használatával.

A visszérkezelés legfőbb módja a lézeres visszérműtét

A lézeres visszérműtét fiataloknak és időseknek egyaránt megoldást jelent, és különösen ajánlott is. A lézeres visszérműtét a hagyományos műtéttel szemben számtalan előnnyel bír, ezek az előnyök pedig a megkönnyítik a gyógyulást és a műtétet magát is. A műtét teljesen fájdalommentes, csupán rövid időt vesz igénybe, nem kell altatást alkalmazni hozzá és a gyógyulás is pár napot vesz igénybe. Rutin beavatkozás, ami után nem maradnak hegek, és nem akadályozza megszokott napi feladatokat. 

Szolgáltatásunk további részleteiért és időpontegyeztetésért keresse ellátásszervezőinket a +36 1 550 7007 telefonszámon!


forrás: erkezeles.hu; hazipatika.com
borítókép: hazipatika.com

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom