Alkoholfüggőség kezelés

Alkoholfüggőség kezelés

Kezelési programunk célja a kockázatos alkoholfogyasztási szokásokkal jellemezhető, de nem súlyosan alkoholfüggő kliensek ellátása.

A kezelés menete az ambulancián

Alkoholfüggőség kezelés

Az alkalmazott komplex terápiás program rövid távon elősegítheti az alkoholfogyasztás feletti kontroll visszanyerését, a fogyasztott mennyiség csökkentését, valamint mérsékelheti a túlzott alkoholfogyasztáshoz társuló egészségügyi és szociális károsodások, illetve a súlyos alkoholbetegség kialakulásának valószínűségét. Hosszabb távon a program segítséget nyújthat a teljes absztinencia elérésben is.

 1. Kérjük, az első találkozás előtt töltse ki AUDIT kérdőívet, melyet a letölthető dokumentumok között talál.
  Az első találkozáson szükség lesz az esetleges korábbi orvosi dokumentációra, és lehetőség szerint friss laborvizsgálati leletre.
 2. Az első találkozás alkalmával (időtartama kb. 60 perc) történik meg az alkoholfogyasztási szokások, az általános egészségi és pszichés állapot felmérése. (Előzményi adatok megbeszélése, fizikai vizsgálat, orvosi dokumentáció, laborvizsgálati eredmények és az AUDIT kérdőív áttekintése.)

Fentiek alapján történik az alkoholhasználat súlyosságának becslése, valamint javaslatot teszünk a további kezelést illetően:

 • Mérsékelt súlyosságú probléma esetén tájékoztatás, életviteli tanácsadás történik. Igény szerint biztosítunk későbbi konzultációs lehetőséget.
 • Közepesen súlyos alkoholhasználat esetén javasoljuk az ambulanciánkon történő kezelési programot, mely kezdetben kéthetente, majd havonta történő találkozásokat jelent. A terápiás alkalmakkor az alkoholfogyasztás kontrollálását, csökkentését elősegítő terápiás beszélgetés történik, melyet bizonyos esetekben gyógyszeres kezeléssel is kiegészítünk.
  Az utóbbi csoportba tartozó klienseket alkoholfogyasztásuk naplószerű vezetésére kérjük meg, ezt a két hét múlva esedékes találkozáskor értékeljük ki.
 • Súlyos, szoros orvosi felügyeletet, esetlegesen kórházi kezelést igénylő kliensek, vagy súlyos, nem kezelt pszichiátriai betegségben szenvedő páciensek kezelését ambulanciánkon nem tudjuk vállalni. Tájékoztatást követően javaslatot teszünk a továbbiakban szükséges, ambuláns vagy osztályos formában történő orvosi kezelésre.
 1. A második találkozáson (időtartama kb. 30 perc) áttekintjük a kliens alkoholfogyasztási szokásairól készült naplót. Ennek alapján, terápiás beszélgetés keretében tervezzük meg a további kezelés menetét. Amennyiben szakmailag indokolt, javaslatot teszünk a kontrollált alkoholfogyasztás elősegítését szolgáló, korszerű gyógyszeres kezelésre is.
 2. A további találkozások (kb. 30 perces időtartam) kezdetben kéthetente, majd havonta történnek. A kezelés átlagosan tervezhető időpontja hat hónap. Ezen alkalmak során folytatódnak a terápiás beszélgetések, és követjük a kliens alkoholfogyasztási szokásainak változását. Amennyiben gyógyszeres terápia is történik, a szer hatékonyságát, illetve a gyógyszerrel kapcsolatos egyéb tapasztalatokat is nyomon követjük.

Amennyiben a terápia hat hónapos időszaka alatt jelentős javulás következik be, és a kliens is szeretné, a terápia folytatására is van lehetőség.

Kapcsolódó orvosok

Dr. Szily Erika

Bemutatkozás2000-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen. 2008-ban pszichiátriai... Részletek

Cím és térkép

Cím

Alkoholfüggőség kezelése: Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika
1083 Budapest, Balassa utca 6.

Díjak

Alkoholfüggőség kezelés

 • Első konzultáció (kb. 60 perc)
  25.000 Ft
 • További konzultáció (kb. 30 perc)
  15.000 Ft

Letölthető dokumentumok

Audit kérdőív - Letöltés »

Online előjegyzés

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendszer automatikusan kalkulálja a kapcsolódó költségeket. A megrendelés folyamatáról bővebben itt olvashat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

Feliratkozás a hírlevélre Az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása

Nem változik a határérték

Nem csökkentették Magyarországon a hipertónia határértékét, továbbra is 140/90 Hgmm feletti értéknél indul a magasvérnyomás-betegség.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom