Angiográfia

Angiográfia

Mely esetekben ajánlott?

Az érrendszer láthatóvá tétele különböző radiológiai módszerekkel lehetséges. Bizonyos esetekben elegendő, ha ultrahang, CT vagy MR segítségével történik az ér ábrázolása ezekkel a módszerekkel többnyire kimutathatóak a különböző, érfejlődési rendellenességek, érsérülések, vérrögök, elzáródások, szűkületek és tágulatok. Bizonyos esetekben viszont elkerülhetetlen a katéteres érfestés elvégzése. Napjainkban leggyakrabban intervenciós beavatkozások (nyitott érműtét nélkül, speciális katéterekkel végzett gyógyítás) előtt, illetve a műtétek precíz megtervezéséhez kerül sor a katéteres angiográfiákra, amelyek a végtagok, a főverőér, a hasi nagy erek, a nyaki vagy a koponya ereinek ábrázolására irányulhatnak.

A vizsgálat menete

Az angiográfia vizsgálat műtői körülmények között, hanyatt fekvő helyzetben történik. Leggyakrabban a lágyékhajlatban, vagy a karhajlatban lévő verőéren át vezetik be a katétert, a helyi érzéstelenítést követően. A vizsgálni kívánt érszakasz kezdeténél megállítják a katétert és közvetlenül a vizsgálandó érszakaszba fecskendezik a kontrasztanyagot. A kontrasztanyagok a szervezet számára kis megterhelést jelentenek, a vizelettel ürülnek ki a szervezetből. A vizsgálat közben felvételeket készítenek, melyek elkészülte után a katétert eltávolítják.

Van-e kockázata?

A modern technikát alkalmazva az angiográfia biztonságos eljárás, de mivel az érbe katétert vezetnek és ezen keresztül kontrasztanyagot adnak, így vannak kockázati tényezők. A beavatkozás után a szúrás helyén gyakran véraláfutás jön létre, amely rövid időn belül felszívódik. A katéter vezetése közben megsérülhet az érfal, vérzés, vagy érelzáródás alakulhat ki. Terhességben csak súlyos betegség gyanúja esetén végezhető el a beavatkozás, mivel a röntgensugárzás a magzatot károsíthatja.

Kapcsolódó orvosok

Prof. Dr. Bérczi Viktor

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Cím és térkép

Cím

Orvosi Képalkotó Klinika - Radiológia Tanszék
1082 Budapest, Korányi Sándor u. 2.

Díjak

Angiográfia

 • Konzultáció az intervenciós radiológiai beavatkozást megelőzően
  22.000 Ft
 • Másodlagos szakvélemény hozott anyagból
  40.000 Ft

Mioma embolizáció

 • Mioma embolizáció
  420.000 Ft
 • Ápolási költség
  60.000 Ft

Online előjegyzés - online fizetés

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Krízishez vezethet az életközépi válság

Nem mindenkit keserít el az életút nagyjából felénél készített mérleg, de ha igen, gyógyír lehet az élet értelmének meglelése.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom