Angiográfia

Angiográfia

Mely esetekben ajánlott?

Az érrendszer láthatóvá tétele különböző radiológiai módszerekkel lehetséges. Bizonyos esetekben elegendő, ha ultrahang, CT vagy MR segítségével történik az ér ábrázolása ezekkel a módszerekkel többnyire kimutathatóak a különböző, érfejlődési rendellenességek, érsérülések, vérrögök, elzáródások, szűkületek és tágulatok. Bizonyos esetekben viszont elkerülhetetlen a katéteres érfestés elvégzése. Napjainkban leggyakrabban intervenciós beavatkozások (nyitott érműtét nélkül, speciális katéterekkel végzett gyógyítás) előtt, illetve a műtétek precíz megtervezéséhez kerül sor a katéteres angiográfiákra, amelyek a végtagok, a főverőér, a hasi nagy erek, a nyaki vagy a koponya ereinek ábrázolására irányulhatnak.

A vizsgálat menete

Az angiográfia vizsgálat műtői körülmények között, hanyatt fekvő helyzetben történik. Leggyakrabban a lágyékhajlatban, vagy a karhajlatban lévő verőéren át vezetik be a katétert, a helyi érzéstelenítést követően. A vizsgálni kívánt érszakasz kezdeténél megállítják a katétert és közvetlenül a vizsgálandó érszakaszba fecskendezik a kontrasztanyagot. A kontrasztanyagok a szervezet számára kis megterhelést jelentenek, a vizelettel ürülnek ki a szervezetből. A vizsgálat közben felvételeket készítenek, melyek elkészülte után a katétert eltávolítják.

Van-e kockázata?

A modern technikát alkalmazva az angiográfia biztonságos eljárás, de mivel az érbe katétert vezetnek és ezen keresztül kontrasztanyagot adnak, így vannak kockázati tényezők. A beavatkozás után a szúrás helyén gyakran véraláfutás jön létre, amely rövid időn belül felszívódik. A katéter vezetése közben megsérülhet az érfal, vérzés, vagy érelzáródás alakulhat ki. Terhességben csak súlyos betegség gyanúja esetén végezhető el a beavatkozás, mivel a röntgensugárzás a magzatot károsíthatja.

Kapcsolódó orvosok

Prof. Dr. Bérczi Viktor

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Cím és térkép

Cím

Orvosi Képalkotó Klinika - Radiológia Tanszék
1082 Budapest, Korányi Sándor u. 2.

Díjak

Angiográfia

 • Konzultáció az intervenciós radiológiai beavatkozást megelőzően
  22.000 Ft
 • Másodlagos szakvélemény hozott anyagból
  40.000 Ft

Mioma embolizáció

 • Mioma embolizáció
  420.000 Ft
 • Ápolási költség
  80.000 Ft

Online előjegyzés - online fizetés Online fizetési opciók

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Sikerrel alkalmazzák a magyar gyártású remdesivirt

Sikeresen alkalmazzák a kórházakban a koronavírus kezelésére nálunk is gyártott COVID-19 elleni készítményt.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom