Belgyógyászat - Kardiológia

Belgyógyászat - Kardiológia

A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág. A terület orvosi végzettségű specialistáit kardiológusoknak nevezzük.

EKG-vizsgálat

A vizsgálat nem igényel nagyobb előkészületet és nem terheli meg a szervezetet, nem fájdalmas. A beteg felfekszik hanyatt a vizsgálóasztalra, majd meghatározott sorrendben felteszik rá az elektródákat. A felhelyezést színkód és számozás segíti. A négy végtagi és a hat mellkasi elektróda bőrrel történő érintkezésénél a bőrt vagy vízzel nedvesítik meg, vagy speciális géllel kenik be, hogy az elektromos aktivitás jobban elvezethetővé váljon. Összesen 12 elvezetésről készül regisztrátum, aminek a legalsó sora a modernebb készülékeknél úgynevezett ritmuscsík. Ez az elvezetés, mivel hosszabb ideig rögzít egy elvezetést, így segíti a pontosabb diagnózis felállítását. A vizsgálat alatt lehetőleg nyugodtan kell feküdni, nem szabad mozogni és beszélni. A regisztrátum elkészítése nem több mint néhány perc.

Echocardiographia (szívultrahang)

Az echocardiographia vizsgálattal pontosan meg lehet határozni a szív pumpáló erejét és azt is, milyen az izomzat merevsége. Az egészséges szív ugyanis rugalmas, könnyen befogadja a vért, és nagy erővel nyomja tovább az erekbe. A szívizom könnyen elmerevedhet a tartósan magas vérnyomás, vagy a tartósan magas cukorértékek hatására. Ilyenkor a szív nem tudja tökéletesen befogadni a vért, így ez még akkor is komoly problémához vezethet, ha a szív pumpálóképessége önmagában még jó. Azok az eltérések tehát, amik folyamatosan megvannak, bármely vizsgálatnál láthatóak. Azok a változások, amik átmenetiek (pl. átmeneti mellkasi fájdalom), legtöbbször csak a panasz alatt látszanak. Ha panaszmentes napon készül a szívultrahang, és az „negatív”, attól a betegség lehetősége még nem zárható ki.

A szívultrahang ezen fajtájával összességében a szív üregeinek méretét, a kamrafalakmozgását, illetve a vért irányító billentyűk mozgását és betegségeit lehet feltérképezni.

Kapcsolódó orvosok

Dr. Horváth Viktor

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Szegedi Tudományegyetem, 1999 Szakvizsgák... Részletek

Dr. Szabó Gergely

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Debrecen Egyetem OEC, 2006 Szakvizsgák... Részletek

Cím és térkép

Cím

Belgyógyászati és Onkológiai Klinika
1083 Budapest Korányi Sándor utca 2/A.

Cím

Belgyógyászati és Hematológiai Klinika
1088 Budapest, Szentkirályi utca 46.

Díjak

Belgyógyászat-kardiológia

 • EKG vizsgálat
  10.000 Ft
 • Szakorvosi vizsgálat (fizikai vizsgálat + EKG)
  28.000 Ft
 • Echocardiographia (szívultrahang)
  26.000 Ft
 • Szakorvosi kontrollvizsgálat
  22.000 Ft
 • Másodlagos szakorvosi vélemény
  50.000 Ft
 • 24 órás EKG-vizsgálat (Holter-vizsgálat)
  30.000 Ft
 • 24 órás vérnyomásmérés (ABPM)
  30.000 Ft
 • Receptírás
  4.000 Ft

Online előjegyzés - online fizetés Online fizetési opciók

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom