Labordiagnosztika

Labordiagnosztika

ÁLTALÁNOS SZŰRÉS – KISLABOR

Az úgynevezett kislabor egy általános, átfogó vizsgálati csomag mely a szervezet vérképzéséről, méregtelenítési és metabolikus funkcióiról ad összefoglaló képet. Alkalmas ezen funkciók épségének hosszú távú nyomon követésére például éves munkaalkalmassági és háziorvosi szűrővizsgálatok részeként. Alapvetően a panaszmentes páciensek számára lehet hasznos, hiszen a leggyakoribb krónikus megbetegedéseket még időben, sok esetben a tünetek fellépte előtt, előre jelezhetik, lehetővé téve a további célirányos vizsgálatokat, illetve terápiát. A kislabor része a vérkép és vizeletvizsgálat, továbbá néhány vércukor-, fehérje-, és zsírháztartásról, a máj-, és vesefunkcióról információt nyújtó paraméter vizsgálata.

Csomag tartalma: teljes vérkép, teljes vizeletvizsgálat üledékkel, vércukor, összfehérje, összkoleszterin, alanin-aminotranszferáz (GPT), alkalikus foszfatáz (ALP), kreatinin, GFR, húgysav, nátrium, kálium

ÁLTALÁNOS SZŰRÉS – NAGYLABOR

Az általános laboratóriumi szűrővizsgálat a leggyakoribb, a vér vizsgálata során jellegzetes eltérést mutató betegségek korai felismerésében nyújt segítséget. Ezek a rendellenségek ritkán, és már csak súlyos esetben okoznak bármiféle panaszt vagy tünetet, tehát a csomagban foglalt vizsgálatokat nem csak egy betegség határozott gyanújának fennállása esetén érdemes elvégeztetni, hanem a szervezet állapotának felmérésére akár évente többször is. A népesség jelentős részét érinti a szénhidrát- és lipid anyagcsere valamilyen szintű rendellenessége. Erre utalhat például a vércukor, az összkoleszterin, a HDL, az LDL és a trigliceridek szintjének eltérése. Az anyagcsere központi szerve a máj, amelynek a működését olyan további paraméterek segítségével mérhetjük fel, mint a máj által termelt albumin és egyéb szérum fehérjék vagy enzimek (GPT, GGT). A vese állapotának felmérésére szolgál az általános vizeletvizsgálat mellett a vér karbamid és kreatinin szintjének, illetve a glomeruláris filtrációs rátának (GFR) a meghatározása.
A vasháztartás vizsgálata különösen fontos, mivel a vashiányos vérszegénység gyakori jelenség. Ebben nyújt segítséget a transzferrin-szint és a teljes vaskötő kapacitás meghatározása. A vérszegénység egyéb formái is világosan látszanak a vér alakos eleminek vizsgálatából. Mi több, a teljes vérkép vizsgálata a vérképző rendszer számos egyéb (akár daganatos) elváltozásának korai felismeréséhez is hozzájárulhat.
Az emberek többsége tapasztalt már élete során ízületi és izomfájdalmat, azonban ez csak nagyon ritkán utal komoly betegségre. Annak érdekében, hogy a hasonló tüneteket okozó leggyakoribb betegségeket kizárhassuk, hasznos lehet olyan gyulladásos paraméterek vizsgálata, mint a gyulladás és a CRP, vagy például a köszvényhez is szorosan kapcsolódó húgysav-mérés.

Csomag tartalma: teljes vérkép, teljes vizeletvizsgálat üledékkel, vércukor, összfehérje, albumin, összkoleszterin, LDL, HDL, triglicerid, alanin-aminotranszferáz (GPT), gamma-glutamiltranszferáz (GGT), laktát dehidrogenáz (LDH), kreatinin, GFR, húgysav, nátrium, kálium, kalcium, vas, transzferrin, teljes vaskötő kapacitás, kreatin kináz (CK), CRP, prothrombin idő, ferritin, TSH

CUKORBETEGSÉG SZŰRÉS ÉS INZULINREZISZTENCIA VIZSGÁLAT

Magyarországon jelenleg kb. 700 ezer cukorbeteget tartanak nyilván, számuk évente 5-10 %-kal nő. A cukorbetegséget a hasnyálmirigy által termelt inzulin hiánya okozza, aminek következtében a vércukor szint tartósan magas marad. Felnőttkorban megjelenő formájában az inzulinhiány fokozatosan alakul ki, a tünetek jelentkezésekor pedig a betegség már előrehaladott lehet, így fontos az időben való felismerés. Erre legalkalmasabb a vércukorszint-, valamint a hemoglobin A1Cmérése, amely az elmúlt körülbelül 120 nap átlagos vércukorszintjéről ad felvilágosítást. A cukorbetegség szövődményeként kialakulhat vesekárosodás, ennek kimutatására a vesefunkció tesztjeit végezzük el, valamint a vizelet fehérje tartalmát vizsgáljuk (mikroalbumin). Az inzulinrezisztencia egy olyan állapot, mely során a sejtek inzulin érzékenysége csökkent, ezáltal a sejtek vérben lévő cukrot kevésbé veszik fel. Az inzulinrezisztencia a kóros szénhidrát anyagcsere első jele, mely idővel a 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet. Ilyenkor a magas inzulinszintek ellenére a vércukor kórosan emelkedett lehet, de tünetek hiányában sok esetben nem kerül időben felismerésre. A laboratóriumi vizsgálat azért fontos, mert az inzulinrezisztencia korai stádiumban visszafordítható, így az érintett gondozása időben megkezdhető. Különösen ajánlott a vizsgálat olyanoknak, akik túlsúlyosak, akiknél emelkedett a vérzsír szint, akik magas vérnyomással rendelkeznek, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, vagy akiknek a családjában már előfordult cukorbetegség.

Csomag tartalma: teljes vizeletvizsgálat üledékkel, vércukor, hemoglobin A1c, vizelet mikroalbumin (MAU), inzulin, HOMA

CUKORBETEGSÉG KÖVETÉSE

A cukorbetegség kezdetben nem okoz panaszokat, viszont a panaszok megjelenésekor a betegség már előrehaladott állapotban van. A legnagyobb veszélyt a szövődmények kialakulása okozza, a legnagyobb nehézséget pedig ezek kezelése jelenti. Akiknél a betegséget diagnosztizálták, számukra fontos, hogy a kezelőorvos folyamatosan kontrollálja a beteg állapotát, és ennek megfelelően válassza meg a szükséges terápiát. Ezt a célt szolgálja ez a csomag, melyben a vércukor-, fehérje-, és zsírháztartás mellett a máj-, és vesefunkcióra vonatkozó paraméterek is megtalálhatók, így a kialakuló szövődmények időben felismerhetők.

Csomag tartalma: teljes vizeletvizsgálat üledékkel, vércukor, hemoglobin A1c, kreatinin, GFR, húgysav, CRP, összkoleszterin, HDL, LDL, triglicerid, vizelet mikroalbumin (MAU), vizelet kreatinin (KREA), MAU/KREA hányados

PAJZSMIRIGY BETEGSÉG – ALAP

A pajzsmirigy működését legjobban a szabad pajzsmirigyhormonokkal (fT3 ill. fT4) és az agyalapi mirigy által termelt TSH-val (thyreoidea stimuláló hormonnal) lehet jellemezni. Kóros értékek várhatóak pajzsmirigy alul- vagy túlműködése esetén, a pajzsmirigy akut vagy krónikus gyulladásában, a pajzsmirigyet érintő autoimmun kórképekben, a pajzsmirigy vagy az agyalapi mirigy daganatos elváltozásaiban, sebészi beavatkozást követően vagy gyógyszerek hatására.
Amennyiben a pajzsmirigy alul- vagy túlműködésére utaló tünetek állnak fenn, elsőként érdemes az „alap” vizsgálati csomagban foglalt paramétereket vizsgálni. Ez a három paraméter már önmagában is kielégítő pontossággal képes jelezni, ha a pajzsmirigy működésében zavar következett be. Amennyiben első alkalommal észlelünk eltérést ezekben a paraméterekben, érdemes lehet az eltérés okának további vizsgálata, amire a „komplex” pajzsmirigy vizsgálati csomag ad lehetőséget.
Amennyiben a pajzsmirigybetegség már ismert és a gyógyszeres kezelés elindult, bizonyos időközönként érdemes lehet ellenőrizni a pajzsmirigy működését – a terápia eredményességének megítélésére. A vizsgálat eredményeit csakis a tünetek, a kórelőzmény, és az aktuálisan szedett gyógyszerek ismeretében lehet megbízhatóan értékelni.

Csomag tartalma: TSH, szabad T3 (fT3), szabad T4 (fT4)

PAJZSMIRIGY BETEGSÉG – KOMPLEX

A pajzsmirigy működését jól jelzik az általa termelt hormonok (fT3 és fT4), illetve a működését stimuláló és az agyalapi mirigy által termelt TSH. A pajzsmirigy fokozott vagy éppen elégtelen működésére utaló tünetek első észlelésekor azonban érdemes az eltérés hátterében megbúvó okokat is megvizsgálni. A pajzsmirigy betegsége ugyanis lehet gyulladásos és autoimmun eredetű, de okozhatja különböző daganatok jelenléte, egyes gyógyszerek (vagy vegyi anyagok) jelenléte a szervezetben, vagy akár korábbi sebészeti beavatkozás eredménye is lehet. A daganatos eredet felderítésében elsősorban egyéb, nem laboratóriumi vizsgálatok szerepe meghatározó, de ebben a tekintetben segítséget nyújthat a szérum thyreoglobulin meghatározása is. Az igen gyakori autoimmun kórképek esetén a pajzsmirigyben található valamely fehérje (például thyreoglobulin, TPO vagy TSH receptor) ellen termelődik antitest. Ezek szintje fontos támpontot nyújthat a diagnózis felállításához.

Csomag tartalma: TSH, szabad T3 (fT3), szabad T4 (fT4), thyreoglobulin, thyreoglobulin ellenes antitest, A-TPO (Thyreoidea-peroxidáz elleni antitest), TSH receptor elleni antitest (TRAK)

VÉRSZEGÉNYSÉG

Vérszegénységről beszélünk, ha a vér hemoglobintartalma, ezáltal oxigénszállító kapacitása csökken. A vérszegénység tünetei lehetnek fáradékonyság, szédülés, sápadtság, koncentrálóképesség csökkenése, teljesítőképesség csökkenése, étvágytalanság. A vérszegénység hátterében álló okok közül több laboratóriumi vizsgálatokkal kideríthető: a csontvelő elégtelen működése, vashiány, a vörösvértestek pusztulása, folsav és B12 vitaminhiány vagy vérvesztés a bélrendszerből.

Csomag tartalma: teljes vérkép, reticulocyta, vas, transzferrin, teljes vaskötő kapacitás, ferritin, solubilis transzferrin receptor, LDH, folsav, B12 vitamin, CRP

TUMORMARKER NŐKNEK - ALAP

A rosszindulatú betegségek időben való felismerése alapvető fontosságú a kezelés minél korábbi megkezdése és a túlélési esélyek esetleges növelése érdekében. A tumormarkerek olyan fehérjék, amelyeket normális szövetek vagy daganatok termelhetnek, és rosszindulatú betegségekben megemelkedhet szintjük a vérben. Fontos tudni, hogy egyetlen emelkedett tumormarker eredmény nem jelent biztosan rosszindulatú betegséget, mindenképpen további, például képalkotó vizsgálatokat kell végezni a pontos diagnózishoz. A tumormarkerek inkább a betegség lefolyásának és a kezelésre adott válasznak a követésében hasznosak. A vizsgálati csomag a nőket érintő leggyakoribb tumorok markereit tartalmazza, számos szervrendszerre kiterjedően: máj, emésztőrendszer, petefészek, emlő.

Csomag tartalma: AFP, CEA, CA 125, HE4, ROMA index, CA 15-3

TUMORMARKER NŐKNEK – KOMPLEX

A rosszindulatú betegségek időben való felismerése alapvető fontosságú a kezelés minél hamarabbi megkezdése, és a túlélési esélyek esetleges növelése érdekében. A tumormarkerek olyan fehérjék, amelyeket normális szövetek vagy daganatok termelhetnek, és rosszindulatú betegségekben megemelkedhet szintjük a vérben. Fontos tudni, hogy egyetlen emelkedett tumormarker eredmény nem jelent biztosan rosszindulatú betegséget, mindenképpen további, például képalkotó vizsgálatokat kell végezni a pontos diagnózishoz. A tumormarkerek inkább a betegség lefolyásának és a kezelésre adott válasznak a követésében hasznosak. A vizsgálati csomag a nőket érintő leggyakoribb tumorok markereit tartalmazza, számos szervrendszerre kiterjedően: máj, emésztőrendszer, petefészek, emlő, hasnyálmirigy, gyomor, tüdő, húgyhólyag, központi idegrendszer.

Csomag tartalma: AFP, CEA, CA 125, HE4, ROMA index, CA 15-3, CA 19-9, CA 72-4, CYFRA 21-1, NSE, S100, TPA, Chromogranin A

TUMORMARKER FÉRFIAKNAK – ALAP

A tumormarkerek olyan molekulák, amelyek általában az egészséges szervezetben is előfordulnak, ugyanakkor fokozott termelődésük sok esetben valamilyen daganatos betegség következménye. Vérszintjük meghatározása fontos szerepet játszik a daganatos betegségek diagnosztikájában, és alapvető információt jelenthet a kezelés kialakítása, valamint a betegség alakulásának és a terápia ellenőrzésének szempontjából is. Fontos tudni, hogy a tumormarker mérése önmagában nem elegendő egy betegség diagnózisához, és hogy a tumormarker szintemelkedés nem csak rosszindulatú betegség következménye lehet. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy egy rosszindulatú daganat jelenléte nem feltétlenül jár tumormarkerszint emelkedéssel.
A PSA (prosztata specifikus antigén) kivételével, a tumormarker szintek mérése általában nem alkalmazható szűrővizsgálatként. Ugyanakkor a prosztatarák szűrése céljából a PSA szint évenkénti meghatározása ajánlott 50 évesnél idősebb férfiak esetében, illetve, amennyiben a családban előfordult a megbetegedés, már 40 éves kor felett. A vizsgálati alapcsomag olyan markerek meghatározását tartalmazza, amelyeket jellemzően a férfiakban előforduló daganatok termelnek, mint a prosztata és a here daganatai.
A kapott eredmények csak az egyéb vizsgálati eredmények és a klinikai kép figyelembevételével értelmezhetők.

Csomag tartalma: AFP, CEA, PSA

TUMORMARKER FÉRFIAKNAK – KOMPLEX

A tumormarkerek olyan molekulák, amelyek általában az egészséges szervezetben is előfordulnak, ugyanakkor fokozott termelődésük sok esetben valamilyen daganatos betegség következménye. Vérszintjük meghatározása fontos szerepet játszik a daganatos betegségek diagnosztikájában, és alapvető információt jelenthet a kezelés kialakítása, valamint a betegség alakulásának és a terápia ellenőrzésének szempontjából is. Fontos tudni, hogy a tumormarker mérése önmagában nem elegendő egy betegség diagnózisához, és hogy a tumormarker szintemelkedés nem csak rosszindulatú betegség következménye lehet. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy egy rosszindulatú daganat jelenléte nem feltétlenül jár tumormarkerszint emelkedéssel. A PSA (prosztata specifikus antigén) kivételével, a tumormarker szintek mérése általában nem alkalmazható szűrővizsgálatként. Ugyanakkor a prosztatarák szűrése céljából a PSA szint évenkénti meghatározása ajánlott 50 évesnél idősebb férfiak esetében, illetve, amennyiben a családban előfordult a megbetegedés, már 40 éves kor felett. A férfiak számára összeállított komplex vizsgálati csomag a gyakoribb daganatok (vastagbél-, prosztata-, tüdő- és heredaganatok) jellemző markerei mellett egyes, ritkábban előforduló daganatok (pl. gyomor-, hasnyálmirigy-, agy, bőr-, hólyagdaganatok) által termelt markerek meghatározását is tartalmazza. A kapott eredmények csak az egyéb vizsgálati eredmények és a klinikai kép figyelembevételével értelmezhetők.

Csomag tartalma: AFP, CEA, PSA, free PSA, B-HCG, CA 19-9, CA 72-4, NSE, S100, TPA, Chromogranin A

VESEBETEGSÉG

A vese felelős többek között a só-víz háztartás szabályozásáért, az anyagcsere során keletkezett bomlástermékek egy részének kiválasztásáért, emellett szerepet játszik a vérképzésben, a D-vitamin háztartásban és a vérnyomás szabályozásában is. A vizsgálati csomag többek között a vese kiválasztó funkcióját (kreatinin, karbamid, GFR), az ionháztartást, gyulladásra utaló paramétereket (CRP, fehérvérsejt szám) vizsgálja. A vizeletvizsgálat segít húgyúti fertőzések, anyagcsere betegségek (cukorbetegség) felderítésében, illetve a vese betegségeinek differenciál diagnosztikájában. A vesebetegségek sokáig tünetmentesek lehetnek, ezért fontosak a szűrővizsgálatok, hogy korai stádiumban lehessen felismerni a betegséget. A szív-érrendszeri betegeknek, a cukorbetegeknek nagyobb a kockázatuk veseelégtelenségre, ezért nekik különösen fontos a rendszeres kontrollvizsgálat.

Csomag tartalma: teljes vérkép, teljes vizeletvizsgálat üledékkel, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, karbamid, kreatinin, GFR, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, foszfát, vizelet ozmolaritás, vizelet összfehérje, vizelet kreatinin, vizelet foszfor, vizelet kálcium

MÁJ- ÉS EPEÚTI BETEGSÉG

A máj fontos szerepet játszik a zsír és szénhidrát anyagcserében, az epe kiválasztásban, az emésztésben, toxikus anyagok lebontásában (pl. alkohol, gyógyszerek), a bilirubin anyagcserében, vitaminok tárolásában, emellett számos fehérjét (pl. albumin) és alvadási faktort termel. Ebben a csomagban vizsgált enzimek felvilágosítást adhatnak a májsejtek működéséről (GPT, kolinészteráz), az epe kiválasztásról és az epeutak állapotáról (bilirubin, GGT), a zsíranyagcseréről (koleszterin, LDL, HDL, triglicerid). A májbetegségek hátterében számos ok lehet, vírusfertőzés, autoimmun folyamat, túlzott alkohol fogyasztás, gyógyszerhatás, epekő, epeúti elzáródás, daganatos megbetegedés.

Csomag tartalma: vércukor, összfehérje, albumin, összkoleszterin, LDL, HDL, triglicerid, Alanin-aminotranszferáz (GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Laktát dehidrogenáz (LDH), össz bilirubin, direkt bilirubin, kolinészteráz, nátrium, kálium, prothrombin idő (INR)

FERTŐZÉS MÁJBETEGSÉG ESETÉN KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁLAT

A fertőző vírusos májgyulladás kórokozója lehet a hepatitis B vagy C vírus (HBV vagy HCV). A fertőzés átvitele létrejöhet vér/vérkészítmények adásával, szexuális úton, intravénás drog használatkor, valamint szülés során fertőződhet a magzat.
A hepatitis B vírus lappangási ideje 30-180 nap. A laborcsomagban vizsgált HBsAg az esetek többségében már a klinikai tünetek előtt kimutatható. A hepatitis C fertőzés lappangási ideje 15-180 nap, HCV antitest 1-5 hónap elteltével válik pozitívvá.
A betegség sokáig tünetmentes maradhat. Nagyon fontos a diagnózis mihamarabbi felállítása, hogy időben el lehessen kezdeni a megfelelő terápiát.

Csomag tartalma: Hepatitis B felszíni antigén (HBsAg), HCV antitest, EBV antitest

SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI MEGBETEGEDÉS

A tumoros megbetegedések mellett a szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok világszerte. Ezért a megelőzés, a korai felismerés és kezelés elhanyagolhatatlan feladat, melyben mind az orvos, mind a beteg aktív közreműködése szükséges. A befolyásolható rizikófaktorok csökkentése alapvető fontosságú a betegség kialakulásának megelőzése és a már kialakult betegség szövődményeinek mérséklése szempontjából. A vizsgálati csomag ezen rizikófaktorok közül többet azonosít, mint például az enyhe gyulladásos állapotokat (vérkép, CRP), cukorbetegséget (glükóz), és magas vérzsír szint (pl. koleszterin).

Csomag tartalma: összkoleszterin, LDL, HDL, triglicerid, LDH, Lp(a), Apo A, Apo B, nátrium, kálium, kalcium, CRP, húgysav

SZÍVELÉGTELENSÉG VIZSGÁLAT

A B-típusú natriuretikus peptid (BNP) segít a szívelégtelenség jelenlétét és súlyosságát diagnosztizálni. Ha a szív valamilyen okból nem képes tökéletesen ellátni feladatát, működése eröltetetté válik, szívelégtelenség lép fel. A BNP főleg a szív bal kamrájában szabadul fel az elégtelen szívműködés során. Nem megfelelő működést jelenthet az alacsony vérnyomás (amikor a szív nem elég erős ahhoz, hogy a szervezet igényének megfelelő oxigéndús vért pumpáljon), az anginás roham (amikor maga a szív nem kap elegendő oxigént), vagy a szív bal kamrájának tartós túlerőltetéséből eredő hipertrófia (megnagyobbodás), amelyet vér és egyéb folyadék felgyülemlése okozhat (pl. tartósan magas vérnyomás esetén). Akkor érdemes elvégeztetni ezt a vizsgálatot, ha önnek szívelégtelenségre utaló tünetei vannak (pl. az akadozó légzés, fáradékonyság, kimerültség), valamint, ha szívelégtelenség miatt kezelés alatt áll.

Csomag tartalma: natriuretikus peptid (BNP)

CSONTBETEGSÉG

Az életkor előrehaladtával, vagy bizonyos gyógyszerek adása esetén nő a csontvesztés mértéke. Emiatt a csontok törékenysége fokozódik. A csontvesztés mértékét befolyásolja a csontlebontás és a csontfelépítés folyamata. Ezek sebességére laboratóriumi paraméterek alapján lehet következtetni. A csontlebontás mértékét a béta-crosslaps szint, a csontépítését az oszteokalcin szint tükrözi. A csontok felépítéséhez (pl. a csont felépítésében részt vevő kalcium beépítéséhez) D-vitaminra is szükség van, ezért a D-vitaminszintet is érdemes ismerni. Eredményei csak az egyéb vizsgálati eredmények, a klinikai kép és kórtörténet alapján értelmezhetők, ezért javasolt kezelőorvossal konzultálni!

Csomag tartalma: 25-OH D3 vitamin, parathormon, oszteokalcin, β-Crosslaps

MENEDZSERSZŰRÉS

A nagy felelősséggel járó munkakörben dolgozók fokozott stressznek vannak kitéve életük során, ami számos betegség kockázatát is növelheti. Jól ismert példa a szív- és érrendszeri betegségek – és különösen a szívinfarktus – gyakoriságának növekedése a fokozott pszichés megterhelés hatására. Ezek a betegségek már csak igen későn okoznak jól észrevehető tüneteket, de egy alapos orvosi kivizsgálás olyan korai stádiumban felismerhetővé teszi a betegséget, amikor a végleges károsodás még elkerülhető. Ennek a vizsgálatnak a részeként az általános laboratóriumi szűrővizsgálatot érdemes kiegészíteni olyan további paraméterekkel, amik hozzájárulnak a stresszes életmód jelentette egészségügyi kockázat felméréséhez. Az olyan általános vizsgálatokat, mint a vizeletvizsgálat, a vérkép, a máj vagy a vese működésére, vagy éppen gyulladásra utaló paraméterek (a „nagylabor” vizsgálati csomag elemeit), elsősorban a szív- és érrendszeri kockázat felmérését segítő további paraméterekkel egészítettük ki. Például a homocisztein szintjének emelkedése megnöveli az érrögök kialakulásának kockázatát, ami szívinfarktushoz is vezethet, de a Lp(a) lipoprotein és az ApoB apolipoprotein emelkedett szintjei is a szív- és érrendszeri kockázat növekedését jelzik. A vizsgálati csomag tartalmazza a szívelégtelenség markerének nevezett BNP vizsgálatot is. A krónikus stressz nem csak az érrendszerünket terheli meg, hanem az immunrendszerünket is, aminek a megfelelő működéséhez szükség van D-vitaminra is. Hiánya esetén az immunrendszerünk sokkal nehezebben birkózik meg a bejutó kórokozókkal, sőt egész szervezetünkben gyengeség, fáradtságérzés lehet érzékelhető. A vizsgálat eredményeit csakis a tünetek és a kórelőzmény ismeretében lehet megbízhatóan értékelni, javasoljuk tehát, hogy a lelettel keresse fel háziorvosát vagy kezelőorvosát!

Csomag tartalma: teljes vérkép, teljes vizeletvizsgálat üledékkel, vércukor, összfehérje, albumin, összkoleszterin, LDL, HDL, triglicerid, alanin-aminotranszferáz (GPT), gamma-glutamiltranszferáz (GGT), laktát dehidrogenáz (LDH), homocystein, Lp(a), Apo A, Apo B, kreatinin, GFR, húgysav, vas, transzferrin, teljes vaskötő kapacitás, kreatin kináz (CK), CRP, 25-OH D3 vitamin, natriuretikus peptid (BNP)

ALLERGIA VIZSGÁLAT

Az allergiás megbetegedések egyre gyakoribbak a népesség körében, és az életminőséget nagyban befolyásoló kellemetlen tünetektől (orrfolyás, szemszárazság, bőrviszketés, emésztési panaszok) az akár halálos kimenetelű anafilaxiás reakcióig számos formában jelentkezhetnek. A vizsgálati csomag az úgynevezett 1-es típusú, vagy azonnali allergiás reakció kialakulásában szerepet játszó faktorokat tartalmazza. A teljes vérképből enyhe fehérvérsejt szám emelkedés és az eozinofil granulociták megnövekedett aránya utalhat allergiás betegségre. Az össz-IgE szint az 1-es típusú allergiás reakcióban szerepet játszó egyik legfontosabb immunglobulin szintjét határozza meg: ez az immunglobulin „ismeri fel” az orron vagy szájon át a szervezetbe került allergént és indítja be az allergiás reakciót. Az IgE tehát különböző allergénekre specifikus formában fordul elő a szervezetben, ezeket a specifikus IgE fehérjéket mutatjuk ki a nutritív (táplálkozási) és inhalatív (légúti) allergének paneljével. A két panel a Magyarországon leggyakrabban előforduló allergéneket tartalmazza, pl.: nyírfa, aranyvessző, parlagfű, poratkák, illetve tej, tojás, alma, barack.

Csomag tartalma: teljes vérkép, össz IgE, specifikus IgE (20 komponensű nutritív panel), specifikus IgE (20 komponensű inhalatív panel)

TROMBOFILIA FUNKCIONÁLIS VIZSGÁLATA

A trombózishajlam (trombofília) olyan megbetegedés, amelyben a vér könnyen, vagy fokozott mértékben alvad meg. Legtöbb trombózishajlamot okozó betegség következtében megnő a vérrög-kialakulás veszélye az erekben, ami pl. mélyvénás trombózishoz, szívinfarktushoz, szélütéshez, legrosszabb esetben halálhoz is vezethet. A trombózishajlam lehet örökletes vagy szerzett állapot. A trombózishajlam funkcionális vizsgálata során arra derül fény, hogy a szervezet természetes véralvadási folyamataiban szerepet játszó számos összetevő (pl. fehérjék) melyikében történt valamilyen mennyiségi vagy működési változás. A vizsgálati csomag révén a rutin hemosztázis vizsgálatok mellett (pl. protrobin idő, APTI, fibrinogén), a vérmintán végzett speciális vizsgálatok (pl. protein C és S, Lupus) segítségével kimutatható a trombózishajlam lehetősége.

Csomag tartalma: prothrombin idő meghatározása, APTI meghatározása, Thrombin idő meghatározása, fibrinogén meghatározása, antithrombin-(X-es alapú) aktiv. meghat., APC rezisztencia, protein C aktivitás meghatározása, protein S aktivitás meghatározása, protein S free, lupus anticoagulans (szűrés), lupus anticoaguláns (megerősítő teszt), hexagonális foszfolipid teszt, Anticardiolipin (GAM) ELISA, Anti-Beta-2-GP1 antitest (GAM) ELISA, Homocystein meghatározása CRP meghatározása

TROMBOFILIA GENETIKAI VIZSGÁLATA

A trombózishajlam (trombofília) olyan megbetegedés, amelyben a vér könnyen, vagy fokozott mértékben alvad meg. Legtöbb trombózishajlamot okozó betegség következtében megnő a vérrög-kialakulás veszélye az erekben, ami pl. mélyvénás trombózishoz, szívinfarktushoz, szélütéshez, legrosszabb esetben halálhoz is vezethet. A trombózishajlam lehet örökletes vagy szerzett állapot. A trombózishajlam genetikai vizsgálata során arra derül fény, hogy mik azok a genetikai hibák (pl. génmutáció), amelyek a kialakult betegség hátterében meghúzódnak (Leiden mutáció, MTHFR polimorfizmus), vagy a betegség kezelése során alkalmazott terápia sikertelenségét okozzák (pl. CYP2C9*2 mutáció).

Csomag tartalma: Leiden mutáció, PCR Prothrombin, MTHFR polimorfizmus, CYP2C9*2, VKORC1, CYP2C19*2,*3,*17(3x)

MAGZATOT VESZÉLYEZTETŐ KÓROKOZÓK SZŰRÉSE

Az anyaméhben fejlődő embrió, sejtjeinek gyors osztódása és differenciálódása révén, különösen sérülékeny egyes fertőzésekkel (infekciókkal) szemben. A fertőzéses eredetű magzati ártalmak túlnyomó többségéért a kórokozók egy jól behatárolható csoportja felelős (TORCH csoport). A veszélyt mindig a heveny (akut) infekció jelenti, az anya által korábban átvészelt megbetegedések pedig sok esetben - a termelődő ellenanyagok révén - védelmet nyújtanak az újabb megbetegedéssel és magzati ártalmak kialakulásával szemben. Érdemes lehet tehát az anya immunstátuszát (azaz, hogy találkozott-e már korábban az adott kórokozóval) akár már a gyermekvállalás tervezésekor megvizsgálni. Ilyen módon felderíthető, hogy melyek azok a kórokozók a TORCH csoportból, amelyektől a védettségnek köszönhetően nem kell többé tartani. A heveny fertőzés kizárása a terhesség első harmadában a legfontosabb, de fogékonyság esetén a várandósság későbbi szakaszaiban is szükséges lehet. Diagnosztikai csomagunkat úgy állítottuk össze, hogy az a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsa a megszülető kisember és édesanyja számára.

Csomag tartalma: Cytomegalovírus IgG, Cytomegalovírus IgM, Cytomegalovírus IgG aviditás, Herpes Simplex vírus 1 IgG, Herpes Simplex vírus1 IgM, Herpes Simplex vírus 2 IgG, Herpes Simplex vírus 2 IgM, Toxoplasma gondii IgG, Toxoplasma gondii IgM, Toxoplasma gondii IgG aviditás, Varicella zoster vírus IgG, Varicella zoster vírus IgM, Rubella IgG, IgM, Syphillis szerológia, Anti-HCV (Hepatitis C), HBsAg (Hepatitis B)

FERTILITÁSI VIZSGÁLAT

A női meddőség hátterében rengeteg tényező állhat. Az esetek egy részében hibás hormonműködés áll a háttérben. A hormonműködés szabályozza a petesejtek normális érési folyamatát, illetve a méh felkészítését az embrió befogadására. Hibás hormonműködés esetén nem jön létre a terhesség. Női meddőséget okozhatnak a pajzsmirigy működés zavarai, véralvadási rendellenességek, vércukorháztartás zavarai, vagy vitaminhiány is. A csomagban a petefészkek működésének és a fertilitás megítélésének érdekében olyan vizsgálatok szerepelnek, melyekkel a fenti tényezők elemezhetők. A vizsgálati eredményeket szakorvosának kell értelmezni, ő fogja eldönteni, fennáll-e ilyen jellegű probléma. Ha igen, a szükséges gyógyszeres kezelést is neki kell meghatározni.

Csomag tartalma: D3-vitamin (25-OH) meghatározás, TSH meghatározása, vérkép vizsgálata, Lupus anticoagulans (szűrés), Lupus anticoaguláns (megerősítő teszt), Antimüllerián hormon, glükóz terheléses vizsgálat (OGT), FSH meghatározása, LH meghatározása, ösztradiol meghatározása, Prolaktin meghatározása, SHBG meghatározása, tesztoszteron (totál) meghatározása, progeszteron meghatározása, inzulin meghatározása, HOMA index

NŐI CIKLUS VIZSGÁLAT I. (2-5. NAP)

A menstruációs ciklus rendszertelensége, bizonyos menstruációs vérzési rendellenességek, meddőség vagy a nemi jelleg megváltozásának (pl. fokozott szőrösödés) hátterében állhatnak az agyalapi mirigy és a petefészek hormontermelésének zavarai. Az agyalapi mirigyből elválasztásra kerülő FSH és LH hormonok és a petefészekben termelődő ösztradiol és a férfi nemihormon, a tesztoszteron egymásra hatása révén alakul ki a normális női ciklus. Ezenkívül fontos információval szolgál a hormonkötő fehérje (SHBG) szintjének meghatározása is. A vizsgálati csomag a ciklus kezdeti szakaszát (2.-5. nap) jellemző hormontermelés megítélésére alkalmas. Ezen kívül a csomag tartalmazza a prolaktin szint meghatározását. A prolaktin szintén az agyalapi mirigyben keletkezik, a tejtermelést szabályozó hormon. A kóros prolaktin termelés jellegzetesen befolyásolja az agyalapi mirigy további hormonjainak (FSH, LH) és a petefészekből származó hormonok (ösztradiol, tesztoszteron) szintjét is, ezért indokolt párhuzamos meghatározásuk. Kezelőorvosának mihamarabb mutassa meg vizsgálati eredményeit, hiszen azokat tüneteivel, panaszaival és a többi vizsgálati adattal összevetve kell értelmezni!

Csomag tartalma: LH, FSH, prolaktin, ösztradiol, tesztoszteron, SHBG, progesteron

NŐI CIKLUS VIZSGÁLAT II. (20-22. NAP)

A menstruációs ciklus rendszertelensége, bizonyos menstruációs vérzési rendellenességek, meddőség vagy a nemi jelleg megváltozásának (pl. fokozott szőrösödés) hátterében állhat a petefészek hormontermelésének zavara. Ez a vizsgálati csomag olyan hormonok (pl. ösztradiol és progeszteron) meghatározását tartalmazza, amelyeknek vérszintje a ciklus második felében a petefészek működését igen jól jellemzi. Ezt a vizsgálatot többnyire kiegészítik a ciklus elején történő hormon meghatározásokkal (Női ciklus vizsgálat I.). Vizsgálati eredményeit mutassa meg kezelőorvosának, hiszen azokat tünetei és az egyéb vizsgálati adatok alapján ő tudja megfelelően értelmezni, és ő dönt a kezelés szükségességéről és mikéntjéről!

Csomag tartalma: ösztradiol, progeszteron, LH, FSH

VÉRCSOPORT MEGHATÁROZÁS ÉS ELLENANYAGSZŰRÉS

Vércsoport meghatározás során a vörösvértestek felszínén található, genetikailag meghatározott AB0 és Rh antigének vizsgálata, az ellenanyagszűrés során vörösvértest antigének ellen termelt antitestek kimutatása történik. Ilyen antitestek megjelenhetnek transzfúziót követően, autoimmun betegségekben, egyes fertőzések során (mycoplasma, mononucleosis), egyes gyógyszerek hatására (pl. penicillin), illetve jelen lehetnek transzfúzión gyakran átesett hematológiai és onkológiai betegeknél. E vizsgálatok elvégzése kifejezettem fontos minden vérátömlesztést megelőzően, terhes nőknél 3 havonta, transzfúziós szövődmények esetén, valamint a vörösvértestek fokozott pusztulásával járó vérszegénység (hemolyticus anaemia) hátterében álló okok kiderítése során.

Csomag tartalma: vércsoport meghatározás, Coombs teszt direkt reakció, ellenanyagszűrés I., ellenanyagszűrés II. (Papain-Liss)

VITAMIN CSOMAG

A krónikus hiányállapotok leginkább közismert formája a vitaminhiány, mely számos egészségünket károsan érintő folyamat forrása lehet (pl. vérszegénység). Hátterében jobbára az intenzív mezőgazdasági termelés által előállított csökkent vitamin tartalmú élelmiszerek és a modern életvitelre jellemző egészségtelen táplálkozási szokások állnak. A panaszok többnyire nem jellegzetesek, azonban néhány tünet és a vitamin csomagban összeállított vizsgálatok segítségére lehetnek az orvosoknak a diagnózis felállításában.

Csomag tartalma: D3-vitamin (25-OH), B12 vitamin, folsav, vérkép, protrombin idő, homocisztein

GYOMORPANASZ VIZSGÁLAT

Sokáig úgy gondolták, hogy a gyomorfekély hátterében a túlhajszolt életvitel, vagy éppen a tartós szorongás állhat. Ma már ismeretes, hogy a kórképért (más tényezőkkel együtt) túlnyomórészt egy Helicobacter pylori nevű baktérium a felelős. A felnőtt lakosság zöme (több mint 60%-a) már átesett a kórokozóval való találkozáson, de csak egy részük gyomrában telepedik meg tartósan a baktérium. A Helicobactert hordozó páciensek 15-18%-ában jelentkezik gyomor vagy nyombélfekély. Ezen megbetegedések időbeni diagnózissal és terápiával (a kórokozó eradikálásával) megelőzhetők lennének. A Helicobacter pylori baktérium kimutatására számos eljárás létezik, melyek közül a legegyszerűbb a székletből történő specifikus baktérium antigén kimutatása. A csomagban ezt egészíti ki egy komplex immunstátusz vizsgálat, mely az akut fertőzésen túl azt is ki tudja mutatni, hogy a szervezet találkozott-e már a kórokozóval. A vizsgálat azok számára lehet fontos, akik gyakran tapasztalnak erős gyomortáji fájdalmat, szédülést vagy a fekély vérzésének jeleként szurokfekete székletet.

Csomag tartalma: Helicobacter pylori Ag kimutatás, Helicobacter pylori AT IgG, Helicobacter pylori AT IgG, Helicobacter pylori AT IgA, vérkép vizsgálata, székletvér

GYÓGYSZER ALLERGIA VIZSGÁLAT

A gyógyszerallergia vizsgálat bizonyos típusú gyógyszer túlérzékenységek kimutatását segítheti. A gyógyszer túlérzékenység hátterében többféle mechanizmus állhat, ezek eltérő tüneteket és eltérő kezelést igényelhetnek. A vizsgálati csomagban felsorolt tesztek segítségével ezeket vizsgáljuk. A vizsgálat során a gyanúsított gyógyszer kivonatát keverjük össze a beteg vérmintájával. A vérsejtek reakciója alapján lehet az allergiát kizárni vagy megerősíteni. Egyes esetekben a vérben olyan fehérjék (IgE molekulák) kimutatására is sor kerül, melyek közvetlenül felelősek az allergiás reakciókért. A vizsgálatot csak szakorvosi beutaló alapján végezzük, mivel az eredményeket csak ő tudja a beteg tüneteinek és panaszainak a fényében megfelelően értelmezni!

Csomag tartalma: gyógyszer specifikus IgE, penicillin G-HSA, clarithromycin, azithromycin, amoxicillin-HSA, ampicillin-HSA, tetracycline, doxycycline, trimethoprim-HSA, sulfamethoxazole-HSA, ciprofloxacin, metronidazole, articaine, lidocaine, procaine, mepivacaine, naproxen, piroxycam, captopril, bazofil aktivációs teszt (BAT), limfocita blasztos transzformáció (LTT), CD69 expresszió

GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG VIZSGÁLAT

A glutén a különböző gabonafélékben található fehérje. Egyes embereknél a glutén ellen a szervezet olyan antitesteket termel, amelyek megtámadják a vékonybél nyálkahártyáját és ez által emésztőrendszeri panaszokat és felszívódási zavarokat okoznak. A gluténérzékenységre való hajlam genetikai vizsgálattal, a különböző glutén elleni antitestek jelenléte immunológiai vizsgálatokkal mutathatók ki. Ezeket a vizsgálatokat kínáljuk ebben a csomagban.

Csomag tartalma: deamidált gliadin peptid (IgA), deamidált gliadin peptid (IgG), transzglutamináz elleni antitest (IgA), transzglutamináz elleni antitest (IgG), endomizium elleni antitest (IgA), cöliákiára hajlamosító HLA-típus meghatározás

ANDROGÉN SZTEROIDPROFIL VIZSGÁLAT (7 FÉLE)

Az androgén panel a szervezetben termelődő férfi nemi jellegű hormonok koncentrációjáról ad tájékoztatást. Az androgén hormonok a gonádokból (petefészek, here) és a mellékvesekéregből származnak. Meghatározásuk indikációja nőkben a meddőséggel kapcsolatos kórképek, valamint a mellékvesekéreg betegségek jelentik. Gyermekkorban a mellékvesekéregben található szteroid enzimek veleszületett hibái okoznak jellegzetes hormoneltéréseket, amelyek szűrésére szintén indokolt az androgén hormonok meghatározása. Felnőttkorban elsősorban infertilitás, vagy egyes bőrgyógyászati kórképek (fokozott szőrnövekedés, esetleg androgén alapú hajhullás) kivizsgálása során javasolt meghatározásuk. Az alábbi vizsgálati paletta ezeknek a vegyületeknek a meghatározását tartalmazza, ezáltal átfogó képet nyújthat a gonádok és a mellékvesekéreg működéséről. A vizsgálat eredményeit szakorvosi véleményezést követően és az egyéb vizsgálati adatok alapján kezelőorvosa fogja értelmezni és ő fog dönteni a további kivizsgálás és kezelés szükségességéről, illetve annak mikéntjéről.

Csomag tartalma: androsztendion, dehidroepiandroszteron, dehidroepiandroszteron-szulfát, 21-dezoxikortizol, dihidrotesztoszteron, 17-OH-progeszteron, tesztoszteron

BŐVÍTETT SZTEROIDPROFIL VIZSGÁLAT (16 FÉLE)

A mellékvesekéreg létfontosságú hormonokat termel. Valamennyi itt keletkező hormon ugyanabba a vegyületcsoportba, az ún. szteroidok közé tartozik. Előfordul, hogy a mellékvesekéreg működési zavara, esetleg daganata vagy a hormonok keletkezési útvonalának hibája (congenitalis adrenalis hyperplasia) következtében egyes hormonoknak, illetve a keletkezési útvonaluk egy-egy köztes termékének mennyisége jellegzetesen megváltozik a vérben. Az alábbi vizsgálati paletta ezeknek a vegyületeknek a meghatározását tartalmazza, ezáltal átfogó képet nyújthat a mellékvesekéreg működéséről. Az androgén hormonok koncentrációjának objektív meghatározása segítségre lehet egyéb kórképek pl. a petefészek vagy a herék funkcióinak diagnosztikájában is. A vizsgálat eredményeit szakorvosi véleményezést követően és az egyéb vizsgálati adatok alapján kezelőorvosa fogja értelmezni és ő fog dönteni a további kivizsgálás és kezelés szükségességéről, illetve annak mikéntjéről.

Csomag tartalma: aldoszteron, androsztendion, dehidroepiandroszteron, dehidroepiandroszteron-szulfát, dezoxi-kortikoszteron, 11-dezoxikortizol, 21-dezoxikortizol, dihidrotesztoszteron, 17-OH-pregnenolon, 17-OH-progeszteron, kortikoszteron, kortizol, kortizon, pregnenolon, progeszteron, tesztoszteron

SZEXUÁLIS ÚTON TERJEDŐ BETEGSÉGEK VIZSGÁLATA – ALAP

Az STD nemi úton terjedő betegséget jelent. Az STD alap csomagban a Treponema pallidum (a syphilis kórokozója), a HIV vírus és a hepatitis C vírus vizsgálatára van lehetőség. Ezek a szexuális úton terjedő betegségek különböző lappangási idővel rendelkeznek, azonban mindháromnak súlyos, életet veszélyeztető következményei lehetnek. Emiatt már a gyanú felmerülésekor is fontos a szűrésük. Érdemes a csomagot a partnerrel együtt igénybe venni, elejét véve az esetlegesen jelenlévő fertőzések továbbadásának. Amennyiben STD fertőzés lehetősége felmerül, mihamarabb forduljon szakorvoshoz!

Csomag tartalma: HIV szűrés (Antigén és Antitest), Treponema pallidum IgG és IgM, HCV szűrés (Antigén és Antitest)

SZEXUÁLIS ÚTON TERJEDŐ BETEGSÉGEK VIZSGÁLATA – MOLEKULÁRIS

Az STD molekuláris laborpanel több nemi úton terjedő fertőzés, kórokozó kimutatására alkalmas vizsgálat, nagy érzékenységű, modern ún. PCR technikával. A chlamydia, mycoplasma, ureaplasma és gonorrhea fertőzés a nemi szervek gyulladásos megbetegedését okozhatja, azonban számos esetben tünetmentes marad. Fontos a tünetmentes esetek diagnosztizálása és megfelelő kezelése, mert a krónikus gyulladásos folyamatoknak súlyos szövődményei lehetnek, meddőség, koraszülés, vetélés, krónikus kismedencei gyulladás. A mintavétel nőkénél hüvelyből, férfiaknál a húgycsőből történik. A vizsgálatot csak szakorvosi beutaló alapján végezzük, a minta levétele szakrendelőben történik.

Csomag tartalma: Multiplex PCR genitális mintából (Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrheae, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum)

BARIÁTRIAI LABORVIZSGÁLATOK

Testsúlycsökkentő beavatkozásaink (bariátria műtétek) után szükség van a páciens teljeskörű ellátása érdekében laborvizsgálatokra. A Bariátria I. laborvizsgálat minden esetben szükséges, a Bariátria II. csak abban az esetben, ha vashiányos anémia jelentkezik.

Csomag tartalma: Bariátria I: teljes vérkép, májfunkció, ferritin, folsav, kalcium, D-vitamin, parathormon
Bariátria II: cink, réz szint ellenőrzés, coeruloplasmin

A vizsgálatok eredményeinek értelmezésében és kiértékelésében minden esetben kérje kezelőorvosa segítségét!

Labordiagnosztikai kezeléseink további részleteiről itt tájékozódhat: http://semmelweis.hu/laboratorium/szolgaltatasok/vizsgalati-regiszter/

Amennyiben kínálatunkban nem találta meg az Ön által keresett szolgáltatást, további vizsgálatokért kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az alábbi elérhetőségen:
holczer.tünde@med.semmelweis-univ.hu

Cím és térkép

Cím

Központi laboratórium
1082 Budapest, Üllői út 78/a, első emelet

Díjak

Labordiagnosztika

 • Általános szűrés - kislabor
  3.000 Ft
 • Általános szűrés - nagylabor
  9.000 Ft
 • Cukorbetegség szűrés és Inzulinrezisztencia vizsgálat
  7.000 Ft
 • Cukorbetegség követése
  7.000 Ft
 • Pajzsmirigy betegség - alap
  5.000 Ft
 • Pajzsmirigy betegség - komplex
  15.000 Ft
 • Vérszegénység
  13.000 Ft
 • Tumormarker Nőknek - komplex
  37.000 Ft
 • Tumormarker Nőknek - alap
  14.000 Ft
 • Tumormarker Férfiaknak - komplex
  31.000 Ft
 • Tumormarker Férfiaknak - alap
  6.000 Ft
 • Vesebetegség
  4.000 Ft
 • Máj- és epeúti betegség
  3.000 Ft
 • Fertőzéses májbetegség esetén kiegészítő vizsgálat
  13.000 Ft
 • Szív- és érrendszeri megbetegedés
  8.000 Ft
 • Szívelégtelenség vizsgálat
  14.000 Ft
 • Csontbetegség
  17.000 Ft
 • Menedzserszűrés
  34.000 Ft
 • Allergia vizsgálat (20)
  29.000 Ft
 • Trombofilia funkcionális vizsgálata
  68.000 Ft
 • Trombofilia genetikai vizsgálata
  55.000 Ft
 • Magzatot veszélyeztető kórokozók szűrése
  43.000 Ft
 • Fertilitási vizsgálat
  32.000 Ft
 • Női ciklus vizsgálat I. (2-5. nap)
  13.000 Ft
 • Női ciklus vizsgálat II. (20-22. nap)
  8.000 Ft
 • Vércsoport meghatározás és ellenanyagszűrés
  8.000 Ft
 • Vitamin csomag
  16.000 Ft
 • Gyomorpanasz vizsgálat
  11.000 Ft
 • Gyógyszer allergia vizsgálat
  87.000 Ft
 • Gluténérzékenység vizsgálat
  34.000 Ft
 • Androgén szteroidprofil vizsgálat (7 féle)
  16.000 Ft
 • Bővített szteroidprofil vizsgálat (16 féle)
  33.000 Ft
 • Szexuális úton terjedő betegségek vizsgálata - Alap
  13.000 Ft
 • Szexuális úton terjedő betegségek vizsgálata - Molekuláris
  51.000 Ft
 • Bariátria I.
  16.000 Ft
 • Bariátria II.
  3.000 Ft

Online előjegyzés - online fizetés Online fizetési opciók

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Sikerrel alkalmazzák a magyar gyártású remdesivirt

Sikeresen alkalmazzák a kórházakban a koronavírus kezelésére nálunk is gyártott COVID-19 elleni készítményt.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom