Pszichiátria (áraink tájékoztató jellegűek)

Pszichiátria (áraink tájékoztató jellegűek)

Pszichiátriai ambuláns ellátás, hagyományos, orvosi protokoll szerinti pszichiátriai diagnózis felállítás, kezelés és gondozás.

Pszichiátria

Pszichoterápiás és pszichiátriai szakrendelés és virtuális valóság pszichoterápiás szakrendelés

Pszichiátriai ambuláns ellátás, hagyományos, orvosi protokoll szerinti pszichiátriai diagnózis felállítás, kezelés és gondozás.

Kognitív- viselkedés- és sématerápia

A kognitív- és viselkedésterápiák közös célja, hogy a nem célravezető, hibás gondolkodási sémák, rögzült, de zavaró viselkedésmódok helyett célravezetőbb világkép és magatartás alakuljon ki. Ebben jól megtervezett és végrehajtott cselekvéssorok segítenek. Hatékonyságát a depressziós, a szorongásos és a fóbiás zavarok kezelésénél bizonyították.

A kognitív- és viselkedésterápia a beszélgetés eszközét használja, azonban ehhez a terápiás célok megvalósítását szolgáló feladatok is társulnak. A terápia során kliens és terapeuta együtt göngyölíti fel a nem célravezető sémák eredetét és kiváltóit, átértékeli őket, és tudatos elköteleződéssel változtat rajtuk.

A kognitív terápia célja a negatívabb valóságészlelés hátterének, az ún. kognitív struktúrának a feltárása és módosítása a realitás irányába. A terápiás módszer ebben az esetben rövid, időhatáros (15-20 alkalom), strukturált, probléma és célorientált eljárást jelent.

A kognitív pszichoterápiát sikeresen alkalmazzuk depresszív zavarok, szorongásos zavarok, szexuális zavarok, evészavarok, alkalmazkodási zavarok, pszichoszomatikus megbetegedések, valamint egyes személyiségzavarok esetében. A kognitív terápiák hatékonyságát ezekben a megbetegedésekben számtalan kutatási eredmény alátámasztja.

A sématerápia segít a páciensnek és a terapeutának megérteni, rendszerbe foglalni és megváltoztatni a maladaptív sémák okozta visszatérő magatartási mintázatokat. A sématerápia – a páciens problémájához igazodva - lehet rövid (20 alkalom), közepesen hosszú, vagy hosszú, 2-3 éves időszakot átölelő folyamat, melynek során a terapeuta a pácienssel szövetségben küzd a sémák ellen, kognitív, affektív, viselkedéses és interperszonális technikákat alkalmazva. A sématerápia hatékonysága kutatási eredményekkel egyértelműen alátámasztott személyiségzavarok, visszatérő depressziók, valamint súlyos evészavarok esetén.

Virtuális Valóság terápia

A Virtuális Valóság terápia a számítástechnika segítségével segít a fóbiás valamint a szorongásos zavarok leküzdésében.A virtuálisvalóság-terápia során szintetikus 3D-elemek, panorámafényképek és videók segítségével elérjük, hogy a beteg úgy érezze, jelen van egy adott helyszínen. A teljes jelenlét élménye elhiteti az aggyal, hogy nem az orvosi rendelőben, hanem máshol vagyunk. Más szóval a virtuális valóság segítségével a klinika elhagyása nélkül olyan világokba kerülünk, amelyek nyugalmat árasztanak, feladatok elé állítanak minket, esetleg éppen félelmeink legyőzését segítik elő. Ily módon átprogramozhatóvá válnak reakcióink, bevett szokásaink - a valós élet kockázatai nélkül, orvos által kontrollált és megismételhető körülmények között. A virtuális helyszínek gyakori változtatásával természetesen az is elérhető, hogy ne csupán egy konkrét szimulált környezetet szokjunk meg, hanem a kezelés után a valós életben is szembe tudjunk nézni problémáinkkal és a félelmek, szorongások legyőzhetővé válnak.

A Balassa utcai "Virtuális valóság labor" speciális számítógépes és vetítési technikája az országban egyedülálló.

Készségfejlesztő csoport figyelemhiányos hiperaktivitás zavarral (ADHD) küzdő felnőtteknek

A figyelemzavar és hiperaktivitás (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD) az egyik leggyakrabban diagnosztizált zavar gyermekkorban. Az egész életen átívelő zavarról van szó, ami akár súlyos funkciózavarral és pszichiátriai társbetegségekkel járhat. A felnőtt lakosság 1-2,5%-át érinti.

Az ADHD főbb jellegzetességei a gyermek/serdülőkor óta fennálló figyelemzavar (koncentráció nehezítettsége, elkalandozó figyelem, feledékenység, szétszórtság, folyamatos időzavar stb.), hiperaktivitás (nyughatatlanság, állandó mozoghatnék, ellazulásra való képtelenség, stb.), illetve az impulzivitás (belevág mások szavába; befejezi a mondataikat; előbb válaszol, mint a kérdés befejeződött volna; előbb kimond dolgokat, amiket legszívesebben visszaszívna; sorban állásra, várakozásra való képtelenség; hirtelen döntéshozatal a következmények figyelmen kívül hagyásával stb.) különböző arányú keveréke. Az ADHD-ban érintett személy folyamatosan kudarcosnak érezheti az életét, a képességeihez mérten állandó alulteljesítést észlelhet.

Az ADHD kezelésében elsőként választandó a gyógyszeres kezelés. Azonban a gyógyszerek hatása az ADHD-s felnőttek közel 50%-ban nem mutat kellő hatást, valamint a tünetek csökkentése ellenére nem képes az évek-évtizedek során berögzült rossz szokások, szervezetlenség, gondolkodási mintázatok átalakítására. Mindezért, illetve a tudományos kutatások és a nemzetközi terápiás irányelvek alapján is, a leghatásosabb a gyógyszeres kezelés kiegészítése készségfejlesztő/pszichoterápiás módszerekkel.

A Semmelweis Kft. szolgáltatói keretein belül, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán, megfelelő számú jelentkező esetén, évente két alkalommal (tavasszal és ősszel) indítunk készségfejlesztő csoportot ADHD-s személyek részére.

A csoport alapja egy többször vizsgált, bizonyítékokon alapuló pszichoterápiás / készségfejlesztő módszer (Safren és mtsai 2004), melyet kifejezetten ADHD-s személyek kezelésére dolgoztak ki. A csoportot a Klinika Felnőtt ADHD Ambulancia munkatársai vezetik. A csoport rövid ismertetése a letölthető dokumentumok között található.

Kapcsolódó orvosok

Dr. Simon Lajos

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Cím és térkép

Cím

Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika
1083 Budapest, Balassa utca 6.

Díjak

Pszichiátria

 • Első vizsgálat (állapotfelmérés) egyéni - kb. 50 perc
  22.000 Ft
 • Szakorvosi vizit
  22.000 Ft
 • Szakorvosi kontrollvizsgálat
  17.000 Ft
 • Virtuális valóság fóbiás betegeknek (egyéni) - kb. 60 perc
  22.000 Ft

Online előjegyzés - online fizetés Online fizetési opciók

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom