Szemészet - Mikroperimetria

Szemészet - Mikroperimetria

Mikroperimetria

A mikroperimetria olyan modern számítógépes látótérvizsgálat, amely alkalmas a látóhártya éleslátó helyén (makula) előforduló különböző szembetegségek okozta működéskárosodás felismerésére, a folyamat vagy kezelés eredményének követésére, valamint látásrehabilitációra, azaz a látásminőség bizonyos fokú javítására is.

A mikroperimetria az éleslátás helyének megfelelően méri a látóhártya fényérzékenységi küszöbét, kimutatja a látótérkieséseket, és megmutatja azok elhelyezkedését a szemfenéki fényképen. A beépített szemkövető rendszer valós időben követi a szemmozgásokat, ezáltal megbízhatóvá és kiválóan ismételhetővé teszi a vizsgálatot. A készülék méri a szem fixációs képességét is, és térképszerűen megadja a fixációs mintázatot.

A vizsgálat fájdalommentes, a szemhez nem érünk, szemcseppet sem adunk. A vizsgálat ideje alatt a fejet egy fejtámlába kell helyezni, közel a készülékhez. A vizsgálat alatt, a gép kameráján keresztül a fixáló pontra kell nézni, és egy gomb megnyomásával jelezni, ha a páciens bárhol fényt észlel. Az egész vizsgálat a két szem esetében összesen kb. 15-25 perc.

Ehhez a vizsgálathoz kérjük, hogy a páciens hozzon beutalót szemorvosától, amely tartalmazza betegsége megnevezését, látóélességét és a kért vizsgálati típust!

Biofeedback látástréning

A mikroperimetriai biofeedback látástréning olyan új látásrehabilitációs módszer, amely a fixáció stabilitásának javítása révén hat, és javítja a látásminőséget.

A tréningre jelentkező páciensen előszőr egy diagnosztikus mikroperimetriai vizsgálatot kell elvégezni, amely alapján a szakember eldönti, hogy a páciens szeme alkalmas-e a tréningre vagy sem. A döntéshez esetenként hagyományos szakorvosi szemvizsgálat elvégzése is szükséges lehet.

A biofeedback látástréning fájdalommentes. A tréning alatt a kezelő szóbeli utasításokkal irányítja a páciens tekintetét (pl. nézzen lefelé, és jobbra vagy fölfelé és balra). A páciens a megadott irányba néz, és így egyre jobban megközelíti azt a tekintési pontot, amelyet a tervezés során a szakemberek meghatároztak. A kezelő szóbeli információin kívül hangjelzés is tájékoztatja a pácienst, hogy mennyire van közel vagy távol a tekintete a kívánt ponttól. Amikor a tekintet a kívánt pontra esik, akkor hangstimulus szólal meg, és addig szól, amíg a páciens a kívánt ponton tudja tartani tekintetét. Egy tréning átlagos időtartama kb. 12-15 perc. Összesen 15 tréninget végzünk egy sorozatban.

A tréninghez nem kell orvosi beutaló, de kérjük, hogy hozza magával minden korábbi szemészeti leletét és jelenlegi szemüvegeit!

Cím és térkép

Cím

1085 Budapest, Mária utca 39.

Díjak

Mikroperimetriás vizsgálatok

 • Előzetes szakorvosi vizsgálat
  22.000 Ft
 • Diagnosztikus vizsgálat
  22.000 Ft
 • Kezelési (tréning) terv készítés (a szolgáltatás ára a szakorvosi konzultáció után kerül meghatározásra)
 • Tréning (15 alkalom - bevezető ár) 1 db utólagos kontroll
  179.000 Ft
 • Tréning (15 alkalom) 1 db utólagos kontroll
  279.000 Ft

Online előjegyzés - online fizetés Online fizetési opciók

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Sikerrel alkalmazzák a magyar gyártású remdesivirt

Sikeresen alkalmazzák a kórházakban a koronavírus kezelésére nálunk is gyártott COVID-19 elleni készítményt.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom