Elvégezték az 5000. veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Elvégezték az 5000. veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján – közölte az Egyetem az MTI-vel.


Az átültetést február 9-én végezték egy magas vérnyomás okozta veseelégtelenségben szenvedő 52 éves férfin. A páciens jól van, hazaengedték a klinikáról. 

A Transzplantációs és Sebészeti Klinikán 2019-ben összesen 130 nem élődonoros veseátültetést végeztek, ezzel a Semmelweis Egyetem két helyet javítva, az első helytől mindössze egyetlen beavatkozással lemaradva a második helyen végzett az Eurotransplant legfrissebb listáján. Az intézmény májtranszplantációk tekintetében is előrébb került, szintén a második helyet kapta az aktív transzplantációs centrumok között. A Semmelweis Egyetem a szívátültetések számát tovább növelve 2019-ben is megőrizte rangos második helyét.


A nyolc tagország közül Magyarország csatlakozott utoljára az ötven éve alapított Eurotransplanthoz, a Semmelweis Egyetem azonban már egy év után az élvonalba került, és vezető szerepét azóta is megőrizte.


Forrás: MTI; semmelweis.hu

Krízishez vezethet az életközépi válság

Nem mindenkit keserít el az életút nagyjából felénél készített mérleg, de ha igen, gyógyír lehet az élet értelmének meglelése.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom