Elvégezték az 5000. veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Elvégezték az 5000. veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján – közölte az Egyetem az MTI-vel.


Az átültetést február 9-én végezték egy magas vérnyomás okozta veseelégtelenségben szenvedő 52 éves férfin. A páciens jól van, hazaengedték a klinikáról. 

A Transzplantációs és Sebészeti Klinikán 2019-ben összesen 130 nem élődonoros veseátültetést végeztek, ezzel a Semmelweis Egyetem két helyet javítva, az első helytől mindössze egyetlen beavatkozással lemaradva a második helyen végzett az Eurotransplant legfrissebb listáján. Az intézmény májtranszplantációk tekintetében is előrébb került, szintén a második helyet kapta az aktív transzplantációs centrumok között. A Semmelweis Egyetem a szívátültetések számát tovább növelve 2019-ben is megőrizte rangos második helyét.


A nyolc tagország közül Magyarország csatlakozott utoljára az ötven éve alapított Eurotransplanthoz, a Semmelweis Egyetem azonban már egy év után az élvonalba került, és vezető szerepét azóta is megőrizte.


Forrás: MTI; semmelweis.hu

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom