Bariátriai műtétek

Bariátriai műtétek

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

Az elhízás olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet.

Az elhízás hátterében a genetikai, központi idegrendszeri energiaháztartás endokrin anyagcsere-folyamatok olyan genetikai, központi idegrendszeri vagy endokrin és környezeti hatásokra létrejövő zavara áll, amely az energiaháztartás egyensúlyának módosulását okozza. Az elhízás krónikus és visszatérő kórállapot, mely elsősorban a kísérőbetegségek miatt tartós kezelést igényel. Az elhízás következtében számos betegség - különösen a szív- és érrendszeri betegségek, 2-es típusú cukorbetegség, obstruktív alvási légzéskimaradás, egyes rákbetegségek, csont- ízületi gyulladás, és az asztma kialakulásának valószínűsége megnő.

Tudjon meg többet a testsúlycsökkentő műtétekről: https://bariatria.hu/

A megfelelő diéta és a testmozgás az elhízás kezelésének alapvető elemei. A diéta során alapvető fontosságú, hogy a beteg csökkentse az energiadús – például zsírokban és szénhidrátokban gazdag – ételek arányát, és emellett magas rosttartalmú élelmiszereket fogyasszon. Léteznek különböző elhízás elleni gyógyszerek, amelyekben közös, hogy vagy az étvágyat csökkentik, vagy a táplálékban lévő zsír felszívódását gátolják.

Ezek szedése esetén is fontos, hogy a beteg megfelelő diétát tartson.
Ha a diéta, a testmozgás és a gyógyszeres kezelés nem eredményes, lehetőség van műtéti beavatkozásra is. A műtét célja a gyomortérfogat vagy a bélhosszúság csökkentése, így hamarabb kialakul a jóllakottság érzete, és a beteg kevesebbet tud enni, illetve kevesebb tápanyag tud felszívódni az elfogyasztott ételből.

Mai tudásunk szerint az elhízás leghatékonyabb kezelése a testsúlycsökkentő műtét. Ez nemcsak hosszú távon csökkenti a beteg testsúlyát, hanem az életkilátásait is meghosszabbíthatja. Emellett nem elhanyagolható, hogy számos betegséget is kedvező irányban befolyásol, így a beteg életminősége több szempontból is javulhat:

A 2-es típusú cukorbetegség javulása

Mivel a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában az elhízás az elsődleges kockázati tényező, a testsúlycsökkentő műtét kedvezően hathat a cukorbetegekre. Egy nemrég publikált tanulmány szerint a műtéten átesett betegek 82%-ánál kevesebb mint két év alatt visszafejlődött a 2-es típusú diabétesz, és 62%-nál nem is jelentkezett újra a betegség a műtét utáni két évben.

A termékenység fokozása

Bár a legtöbb elhízott nő nem meddő, a reprodukciós orvoslással foglalkozó amerikai szakmai szövetség szerint a beavatkozást követően sok esetben jelentősen javul a petefészek működés, és megnő a terhességek száma.

Magas vérnyomás csökkentése

Egy széles körben végzett tanulmány szerint a műtéten átesettek 61,7%-nál helyreállt a korábban magas vérnyomás, 78,5%-nál pedig jelentősen csökkent.

Az ízületi fájdalmak csökkentése

A műtét enyhítheti a többletsúly okozta megterhelésből eredő ízületi fájdalmat. Egy kutatás megállapította, hogy az ilyen panaszokkal küzdő túlsúlyos betegeknél a műtétet követő 6-12 hónapban a felére csökkent az ízületi fájdalom mértéke és az érintett ízületek száma. Emellett egy osztrák kutatás megállapította, hogy a súlycsökkentő műtét megoldást jelent a rheumatoid arthritisszel járó krónikus ízületi gyulladásra is.

Hosszabb élettartam

Amerikai és holland kutatók szerint az elhízás akár húsz évvel is megrövidítheti az érintettek élettartamát. Egy másik kutatás szerint a műtét a kórosan elhízottak körében összességében csökkentheti a halálozást.

Tudjon meg többet a testsúlycsökkentő műtétekről: https://bariatria.hu/

Kapcsolódó orvosok

Dr. Baranyai Zsolt

Diploma megszerzésének helye, ideje:    Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest, 1995 Szakvizsgák... Részletek

Dr. Merkel Keresztély

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest, 1991 Szakvizsgák... Részletek

Cím és térkép

Cím

I. sz. Sebészeti Klinika
1082 Budapest, Üllői út 78.

Díjak

Bariátriai felkészítő csomagok

Vizsgálatok

 • Sebész szakorvosi vizsgálat
  22.000 Ft

Aneszteziológiai előkészítő csomag

 • Laborvizsgálat EKG, mellkas röntgen, aneszteziológiai konzílium
  73.000 Ft

Műtéti előkészítő csomag

 • Dietetikus konzultáció, hasi ultrahang, gastroscopia altatásban, sebészeti konzílium
  126.500 Ft

Kiegészítő csomag (egyedileg szervezve)

 • Szív ultrahang
  22.000 Ft
 • Kardiológiai konzílium
  22.000 Ft
 • Légzésfunkció vizsgálat
  15.000 Ft
 • Pulmonológiai konzílium
  22.000 Ft
 • Endokrinológiai szakvizsgálat
  22.000 Ft

Szövettan

 • Szövettan
  20.000 Ft

Bariátriai műtétek

Műtétek

 • Bariátriai műtét "Sleeve" (egyedi díjkalkuláció alapján)
 • Bariátriai műtét "Bypass" (egyedi díjkalkuláció alapján)

Kiegészítő szolgáltatások

 • Plusz ápolási nap
  50.000 Ft

Laborvizsgálatok

 • Bariátria I. (teljes vérkép, májfunkció, ferritin, folsav, kalcium, D-vitamin, parathormon)
  16.000 Ft
 • Bariátria II. (cink, réz szint ellenőrzés vashiányos anémia esetén, coeruloplasmin)
  3.300 Ft

Online előjegyzés - online fizetés

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Idén különösen fontos, hogy fokozatosan kezdjenek napozni az emberek

A koronavírus miatt idén nagyon sokan hosszú hetekig alig mentek szabad levegőre, így kevesebb napfény érte a bőrüket, ezáltal nincsenek felkészülve a napozásra.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom