Hírek

Híreink, akcióink

10 étel a szívinfarktus és a demencia ellen

Az esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsavak, az omega-3 és az omega-6 megfelelő aránya elengedhetetlen a szervezet optimális működéséhez, többek között a szív és az agy teljes védelméhez.

Inszomnia – a leggyakoribb alvászavar

Az emberek több mint 9 százaléka szenved krónikus inszomniában idehaza. Ez azt jelenti, hogy az érintettek legalább három hónapon keresztül többször alszanak rosszul, mint jól, annak ellenére, hogy egyébként lenne lehetőségük aludni.

A betegség, amiről még mindig sok tévhit él

A pikkelysömör a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség, amely leggyakrabban 20-30 éves kor körül jelentkezik. A betegséggel kapcsolatban még mindig nagyon sok tévhit él a köztudatban.

Ezek állhatnak a vashiány hátterében

A vashiányos vérszegénység az egyik leggyakoribb betegség a világon. A növekedéssel járó magasabb vasszükséglet miatt sokszor alakul ki gyermekeknél, a felnőttek között pedig a menstruáló vagy szülő nők között fordul elő gyakran.

Négy éve élvonalban a Transzplantációs és Sebészeti Klinika az Eurotransplant centrumai között

Továbbra is a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikája áll az első helyen a nem élődonoros veseátültetések számát tekintve.

Az egyetem 20 szervezeti egysége gyarapodott a FINA vizes vb során használt orvosi eszközökkel

Átadták a FINA 2017 Vizes Világbajnokság egészségügyi hátterének biztosítására a Semmelweis Kft. által vásárolt, nyílt eszközpályázat során meghirdetett orvosszakmai eszközöket a Semmelweis Szalonban.

Megérkezett a legmodernebb szív-CT készülék

Az ország legmodernebb szív-CT készülékét mutatták be a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján, mely egy szívdobbanásnyi idő alatt készít teljes körű felvételt a koszorúerekről és a szívről.

Így is terjedhet az influenza

A betegek puszta kilégzésével is terjedhet az influenza egy új amerikai kutatás szerint, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges.

Vérteszt mutathatja ki a rákot

Nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy új módszerhez, amivel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok.

Tünetmentessé tehető a cukorbetegség

A súlycsökkentési programban részt vevő kettes típusú cukorbetegek mintegy 90%-ánál elérték a betegség tünetmentességét 10-15 kilogramm vagy annál nagyobb mértékű fogyással.

Súlyos légúti betegséget okozott az e-cigaretta

Az Egyesült Államok hat államából mintegy 50 ember került kórházba a közelmúltban súlyos légúti megbetegedéssel, amit az e-cigaretta vagy más vaporizálók szívása okozhatott.

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom