Hírek

Híreink, akcióink

Ez a 6 tényező növeli az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát

Az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka az Alzheimer-kór, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt. A kór kialakulásának kockázatát növelő faktorok nem mindegyike kontrollálható, de így is akadnak olyanok, amiken javítani lehet.

Súlyos betegséget jelezhet a vér koffeintartalma

A Parkinson-kór diagnosztizálásában segíthet a vérben lévő koffein koncentrációjának mérése.

Erős mellkasi fájdalom nélkül is van infarktus

Sokszor nem tipikusak az infarktus tünetei az idősebbeknél és a nőknél, épp ezért nem is gyanakodnak infarktusra. Mivel nem jelentkezik erős mellkasi fájdalom, későn is kerülnek kórházba - figyelmeztet Dr. Merkely Béla.

Gyors és biztonságos műtéti eljárás a főütőér-tágulatban szenvedőkek

A főütőér-tágulat elsősorban az idősebb férfiakat érintő betegség, a 60 év felettiek körében mintegy 5 százalékos az előfordulása – mondta Dr. Szeberin Zoltán.

Egyre több csonttumoros végtagot lehet ma már megmenteni

Az ortopédiai műtétek csaknem tíz százalékánál ma már csonttranszplantációt alkalmaznak. Ez éves szinten több száz ilyen típusú beavatkozást jelent.

Nem változik a határérték

Nem csökkentették Magyarországon a hipertónia határértékét, továbbra is 140/90 Hgmm feletti értéknél indul a magasvérnyomás-betegség.

A HIV szűrés jelentősége

HIV szűrésen nem csak azoknak ajánlatos rendszeresen részt venniük, akik vénás drogfogyasztók, vagy örömlányok. Ennek olyan alapvetőnek kellene lennie, mint annak, hogy 2x2 négy.

A szívátültetés évfordulója

Ötven éve, 1967. december 3-án hajtották végre az első emberből emberbe történő szívátültetést. Az orvostudomány történetében mérföldkövet jelentő műtét Christiaan Barnard dél-afrikai sebész nevéhez fűződik.

Ezek a rák legfőbb rizikófaktorai

A dohányzás, az alkoholfogyasztás és az elhízás a három legveszélyesebb kockázati tényező.

8 egészségtelennek hitt étel, ami egészséges

Számtalan helyen olvashattunk már arról, hogy a kávé, a tojás, a kókuszolaj vagy a mogyoróvaj káros az egészségünkre. Most tiszta vizet öntünk a pohárba! Az alábbi alapanyagok megfelelő mértékletesség mellett biztosan nem károsak.

Akut orrmelléküreg-gyulladást okozhat az elhúzódó nátha

A téli szezonban sok az influenzás megbetegedés, azonban ennél is gyakrabban fordulnak elő a vírusos felsőlégúti megbetegedések

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom