Hírek

Híreink, akcióink

Megérkezett a legmodernebb szív-CT készülék

Az ország legmodernebb szív-CT készülékét mutatták be a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján, mely egy szívdobbanásnyi idő alatt készít teljes körű felvételt a koszorúerekről és a szívről.

Így is terjedhet az influenza

A betegek puszta kilégzésével is terjedhet az influenza egy új amerikai kutatás szerint, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges.

Vérteszt mutathatja ki a rákot

Nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy új módszerhez, amivel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok.

Tünetmentessé tehető a cukorbetegség

A súlycsökkentési programban részt vevő kettes típusú cukorbetegek mintegy 90%-ánál elérték a betegség tünetmentességét 10-15 kilogramm vagy annál nagyobb mértékű fogyással.

A várandósság fokozza az asztmás tüneteket

Az asztmában szenvedő nők mintegy harmadának romlik az állapota a várandósság idején, gyakran fulladás, nehézlégzés, asztmás roham is jelentkezik náluk - mondja Dr. Tamási Lilla.

Hideg időben gyakoribb a szívinfarktus, ezekre a jelekre figyeljen

Az alacsony hőmérséklet a szívproblémákkal küzdő páciensek számára különösen veszélyes, ugyanis a beteg szív számára a hideghez való alkalmazkodás nagyfokú megterhelést jelent.

5 jel, ami immunhiányra utal

Kizárólag a gyakori betegeskedés alapján ugyan nem lehet erre következtetni, ám ha más tünetek is jelentkeznek, az akár immunhiányos állapotot is jelezhet.

Ez a 6 tényező növeli az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát

Az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka az Alzheimer-kór, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt. A kór kialakulásának kockázatát növelő faktorok nem mindegyike kontrollálható, de így is akadnak olyanok, amiken javítani lehet.

Súlyos betegséget jelezhet a vér koffeintartalma

A Parkinson-kór diagnosztizálásában segíthet a vérben lévő koffein koncentrációjának mérése.

Erős mellkasi fájdalom nélkül is van infarktus

Sokszor nem tipikusak az infarktus tünetei az idősebbeknél és a nőknél, épp ezért nem is gyanakodnak infarktusra. Mivel nem jelentkezik erős mellkasi fájdalom, későn is kerülnek kórházba - figyelmeztet Dr. Merkely Béla.

Az egészséges életmód segít a stroke megelőzésében

Segít csökkenteni a stroke esélyét az egészséges életmód még nagy genetikai kockázat esetén is 

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom