Hírek

Híreink, akcióink

Visszérbetegség tünetei és kezelése

A visszeresség ma már egyre több embert érint, ami főként az életmódnak, alkati tulajdonságnak és a genetikának tudható be. A visszér rontja az érintett végtag vérkeringését, súlyos esetekben szövődményeket is okozhat.

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Neurológiai Klinika

A nemzetközi ESO Angels és az Európai Stroke Társaság értékelése alapján a Neurológiai Klinika elnyerte az ESO Angels legmagasabb, gyémánt fokozatú minősítését.

Elvégezték az 5000. veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján

Hatékonyabbá teheti a leukémia kezelését egy magyar kutatás

A daganatos sejtek gyógyszerekkel szembeni ellenállását vizsgálták a kutatók, és értek el komoly eredményt.

A hatékony C-vitamin bevitel

A C-vitamin szerepe rendkívül fontos és sokrétű az emberi szervezetben. Elengedhetetlen a kötőszövetek, a fogak, az íny és a csontok felépítésében, és a stressz kivédésében, épp ezért van szükség a mindennapi pótlására.

Fókuszban a gyermekkori prevenció

A Semmelweis Egészség Napok programsorozat márciusi rendezvénye kiemelt hangsúlyt fektet az egészséges táplálkozásra.

Elvégezték az első hazai lézerablációs pajzsmirigygöb eltávolítást

A pajzsmirigygöbök műtéti eltávolításának legkorszerűbb alternatívája a lézerablációs kezelés, amely során fájdalommentesen, a lézerfény energiájával „elpárologtatják” a nem kívánatos szöveteket.

A Semmelweis Egyetem felkészült a koronavírusra

A gyakori kézmosás és a higiénés szabályok betartása pillanatnyilag az egyetlen védekezési mód a koronavírussal szemben.

Ötből négy tizenéves nem mozog eleget

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb felmérése szerint a 11 és 17 év közötti korosztályban ötből négyen nem végeznek napi szinten elegendő aktív testmozgást.

Hatalmas ugrás a THE orvos-egészségtudományi világrangsorán

Ismét a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést a hazai felsőoktatási intézmények közül a Times Higher Education frissen kiadott szakegyetemi rangsorának orvos- és egészségtudományi kategóriájában

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom