Hírek

Híreink, akcióink

Ezek állhatnak a vashiány hátterében

A vashiányos vérszegénység az egyik leggyakoribb betegség a világon. A növekedéssel járó magasabb vasszükséglet miatt sokszor alakul ki gyermekeknél, a felnőttek között pedig a menstruáló vagy szülő nők között fordul elő gyakran.

Négy éve élvonalban a Transzplantációs és Sebészeti Klinika az Eurotransplant centrumai között

Továbbra is a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikája áll az első helyen a nem élődonoros veseátültetések számát tekintve.

Az egyetem 20 szervezeti egysége gyarapodott a FINA vizes vb során használt orvosi eszközökkel

Átadták a FINA 2017 Vizes Világbajnokság egészségügyi hátterének biztosítására a Semmelweis Kft. által vásárolt, nyílt eszközpályázat során meghirdetett orvosszakmai eszközöket a Semmelweis Szalonban.

Megérkezett a legmodernebb szív-CT készülék

Az ország legmodernebb szív-CT készülékét mutatták be a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján, mely egy szívdobbanásnyi idő alatt készít teljes körű felvételt a koszorúerekről és a szívről.

Így is terjedhet az influenza

A betegek puszta kilégzésével is terjedhet az influenza egy új amerikai kutatás szerint, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges.

Vérteszt mutathatja ki a rákot

Nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy új módszerhez, amivel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok.

Tünetmentessé tehető a cukorbetegség

A súlycsökkentési programban részt vevő kettes típusú cukorbetegek mintegy 90%-ánál elérték a betegség tünetmentességét 10-15 kilogramm vagy annál nagyobb mértékű fogyással.

A várandósság fokozza az asztmás tüneteket

Az asztmában szenvedő nők mintegy harmadának romlik az állapota a várandósság idején, gyakran fulladás, nehézlégzés, asztmás roham is jelentkezik náluk - mondja Dr. Tamási Lilla.

Hideg időben gyakoribb a szívinfarktus, ezekre a jelekre figyeljen

Az alacsony hőmérséklet a szívproblémákkal küzdő páciensek számára különösen veszélyes, ugyanis a beteg szív számára a hideghez való alkalmazkodás nagyfokú megterhelést jelent.

5 jel, ami immunhiányra utal

Kizárólag a gyakori betegeskedés alapján ugyan nem lehet erre következtetni, ám ha más tünetek is jelentkeznek, az akár immunhiányos állapotot is jelezhet.

Akut orrmelléküreg-gyulladást okozhat az elhúzódó nátha

A téli szezonban sok az influenzás megbetegedés, azonban ennél is gyakrabban fordulnak elő a vírusos felsőlégúti megbetegedések

Semmelweis Kft. a 17. FINA Világbajnokságon – videók

A 17. FINA Világbajnokság orvosi biztosítását a Semmelweis Egészségügyi Kft. látta el. Tekintse meg az interjúkat az orvosi ellátást biztosító szakemberekkel!

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom