Hírek

Híreink, akcióink

Súlyos betegséget jelezhet a vér koffeintartalma

A Parkinson-kór diagnosztizálásában segíthet a vérben lévő koffein koncentrációjának mérése.

Erős mellkasi fájdalom nélkül is van infarktus

Sokszor nem tipikusak az infarktus tünetei az idősebbeknél és a nőknél, épp ezért nem is gyanakodnak infarktusra. Mivel nem jelentkezik erős mellkasi fájdalom, későn is kerülnek kórházba - figyelmeztet Dr. Merkely Béla.

Gyors és biztonságos műtéti eljárás a főütőér-tágulatban szenvedőkek

A főütőér-tágulat elsősorban az idősebb férfiakat érintő betegség, a 60 év felettiek körében mintegy 5 százalékos az előfordulása – mondta Dr. Szeberin Zoltán.

Egyre több csonttumoros végtagot lehet ma már megmenteni

Az ortopédiai műtétek csaknem tíz százalékánál ma már csonttranszplantációt alkalmaznak. Ez éves szinten több száz ilyen típusú beavatkozást jelent.

Nem változik a határérték

Nem csökkentették Magyarországon a hipertónia határértékét, továbbra is 140/90 Hgmm feletti értéknél indul a magasvérnyomás-betegség.

A HIV szűrés jelentősége

HIV szűrésen nem csak azoknak ajánlatos rendszeresen részt venniük, akik vénás drogfogyasztók, vagy örömlányok. Ennek olyan alapvetőnek kellene lennie, mint annak, hogy 2x2 négy.

A szívátültetés évfordulója

Ötven éve, 1967. december 3-án hajtották végre az első emberből emberbe történő szívátültetést. Az orvostudomány történetében mérföldkövet jelentő műtét Christiaan Barnard dél-afrikai sebész nevéhez fűződik.

Ezek a rák legfőbb rizikófaktorai

A dohányzás, az alkoholfogyasztás és az elhízás a három legveszélyesebb kockázati tényező.

8 egészségtelennek hitt étel, ami egészséges

Számtalan helyen olvashattunk már arról, hogy a kávé, a tojás, a kókuszolaj vagy a mogyoróvaj káros az egészségünkre. Most tiszta vizet öntünk a pohárba! Az alábbi alapanyagok megfelelő mértékletesség mellett biztosan nem károsak.

A meddő nők közel fele endometriózisban szenved

Az endometriózis a fogamzóképes korú nők betegsége, amelynek kialakulásában kulcsszerepet játszanak a méhnyálkahártya sejtjei, amelyek nem a méhben, hanem valahol máshol, a méh üregén kívül jelennek meg. Ezek egyrészt gyulladást, másfelől letapadásokat, összenövéseket idézhetnek elő, és amennyiben a petevezeték is érintett, meddőség is kialakulhat. Csaknem minden második meddő nőt endometriózissal kezelnek – mondta Dr. Bokor Attila hozzátéve, hogy összességében 180-200 ezer nő lehet érintett Magyarországon.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom